Κοτόπουλο με λαχανικά και κάρυ


Καλημέρα από τη χιονισμένη (έστω ελαφρώς) Θεσσαλονίκη. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, χιονίζει και πάλι. Το κρύο είναι τσουχτερό αν και ...τα νέα από το πολιτικό "μέτωπο" για τα μέτρα που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη πιο τσουχτερά!!! Η αλήθεια είναι ότι έχω βαρεθεί πια αυτό το αστείο, αυτή την επανάληψη της απειλής της χρεοκοπίας κάθε δυο και τρείς!!! Θα ήθελα να ξέρω ...αυτοί οι κύριοι, ξένοι και έλληνες πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν ότι αγγίζουμε πια τα όριά μας, ότι η υπομονή μας εξαντλείται κι ότι η κοροϊδία πρέπει πια να σταματήσει;;;; Τέλος πάντων, για να μην σπάω τα νεύρα μου και τα δικά σας πρωί πρωί, επιστρέφω στην κουζίνα μου, όπου υπάρχει ηρεμία (ακόμη τουλάχιστον) και μπορώ να ξεχνιέμαι μέσα στα αρώματα από μπαχάρι, κανέλα και πορτοκάλι αλλά και στις γεύσεις που με ταξιδεύουν ή μου κεντρίζουν την περιέργεια!!!
Και μια και άρχισα δίαιτα και την τηρώ (ή προσπαθώ τουλάχιστον) για σήμερα, τί άλλο;;; Ένα ωραίο και τρυφερό μπουτάκι κοτόπουλου (για κάθε άτομο) με λαχανικά που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ, σε αντικολλητικό τηγάνι αλλά που η γεύση του ευφραίνει ουρανίσκο, νου και καρδιά και οι θερμίδες του είναι ελάχιστες!!! Ένα πιάτο της τελευταίας στιγμής, μιας και τρώγεται ζεστό (όχι καυτό) και μπορεί να το ετοιμάσει ακόμη και ο πιο αρχάριος στη μαγειρική.
Πάμε να δούμε τί χρειαζόμαστε...
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
1 πακέτο (450 γρ.) πολυσαλάτα λαχανικών κατεψυγμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κοφτή κάρυ
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κόλιανδρο
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε την πολυσαλάτα λαχανικών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο και τα μπουτάκια για να σοταριστούν για 5-6 λεπτά, απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι και αφήνουμε  το κοτόπουλο να πάρει μια βράση.
Ύστερα, προσθέτουμε το νερό, το κάρυ και το κόλιανδρο και αφήνουμε τα μπουτάκια να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις δούμε ότι το κρέας είναι πια μαλακό και έτοιμο και πριν το νερό να απορροφηθεί εντελώς προσθέτουμε τη πολυσαλάτα και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς το υγρό και να μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε σκέτο ή με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ.
Tante Kiki
18 Comments
No