Σουφλέ με κατεψυγμένα βατόμουρα


Καλησπέρα!! Καλή εβδομάδα και καλές απόκριες να έχουμε!!!!

Σήμερα "άνοιξε" το Τριώδιο!!! Πωπώωωω αρχίζει να "μυρίζει" άνοιξη, παρά τον άσχημο καιρό που έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Από το πρωί σήμερα, μια μέρα μουντή, συννεφιασμένη, μ' έναν ουρανό θυμωμένο (λέτε να είναι από τα καινούργια "κοστούμια" που μας ετοιμάζουν οι, κατά τα άλλα "αξιαγάπητοι" κυβερνώντες;;;;;) που κατά διαστήματα "κλαίει", τον αέρα  να φυσάει μανιασμένα, την υγρασία και το κρύο  να "τρυπάει κόκκαλα"!!!
Ναι αλλά, όταν σκέφτομαι ότι έφτασαν, σχεδόν, οι απόκριες και μιας και είμαι, εκ φύσεως αισιόδοξη, μου έρχεται στο νου η άνοιξη, τα λουλούδια, ο ήλιος κι ο καταγάλανος ουρανός... μη σας πω και το Πάσχα δηλαδή-:))))))
Μετά απ΄όλες αυτές τις σκέψεις πώς να μην θέλω να ξεκινήσω γλυκά την εβδομάδα;;;
Για σήμερα, σας έχω ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ, γλυκό σουφλέ με κατεψυγμένα βατόμουρα (κι αν έχετε και φρέσκα ...ακόμη καλύτερα)! Φυσικά, είναι από κείνα τα γλυκά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που, επειδή δεν είναι υπερβολικά γλυκά, δεν χάνουν την πραγματική τους νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ 6 ατομικά φορμάκια
100 γρ. βατόμουρα σε κομμάτια
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
4 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της κοσκινισμένη
60 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
Ελάχιστο αλάτι
Λίγη μαργαρίνη λιωμένη για να αλείψουμε τα φορμάκια
Άχνη για το γαρνίρισμα και το πασπάλισμα των μπολ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Με τη λιωμένη μαργαρίνη αλείφουμε 6 ατομικά φορμάκια σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 3 ασπράδια που τα έχουμε αφήσει για 1-2 ώρες εκτός ψυγείου και το αλάτι.
Με το μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
Μόλις η μαρέγκα ετοιμαστεί την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε, με το μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσουν.
Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη φαρίνα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στο μείγμα των κρόκων, φαρίνας και τυριού, ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω, με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Τέλος, προσθέτουμε και τα κομμένα βατόμουρα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως γιατί τα σουφλέ μας όσο κρυώνουν ξεφουσκώνουν.
Υ.Γ. Πάντως τα δικά μου επειδή άργησα λίγο να τα σερβίρω ξεφούσκωσαν αλλά όχι πολύ. Χαμήλωσαν περίπου 1 πόντο αλλά δεν έχασαν ούτε την καλή τους εμφάνιση και φυσικά ούτε τη νοστιμιά τους.
TIPS
*Μπορούν να σερβιριστούν και με σάλτσα βατόμουρο που θα ετοιμάσουμε πολτοποιώντας μερικά βατόμουρα και βράζοντάς τα για λίγο με μερικές κουταλιές άχνη, τόσες όσες μας φαίνονται αρκετές για να μας αρέσει η γλύκα του.
*Το σουφλέ αυτό μπορεί να γίνει και με βύσσινα σε κονσέρβα.
Καλό και γλυκό μήνα να έχουμε και καλή αποκριά!
Tante Kiki
26 Comments
No