Νηστίσιμες φλογέρες με χαλβά ...


...το γλυκό fingerfood της Καθαράς Δευτέρας
Η σημερινή μου πρόταση αφορά στο γλυκό της Καθαράς Δευτέρας. Μια γλυκιά φλογέρα, νηστίσιμη, χωρίς σιρόπι που μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας εάν κάνουμε πικνίκ αλλά μπορούμε να την προσφέρουμε και σαν κέρασμα στο σπίτι.
Απλή κι εύκολη, με τα γνωστά υλικά της ημέρας αυτής: χαλβά, ξηρούς καρπούς, λίγο ταχίνι και φύλλα κρούστας. Πάμε να τις φτιάξουμε;;;;;
ΥΛΙΚΑ για 30-32 φλογέρες
8 φύλλα κρούστας
350 γρ. χαλβά με κακάο
130 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) ψιλοκομμένους
1/2 φλ. ηλιέλαιο
4 κ.σ. ταχίνι
Άχνη για το γαρνίρισμα
Και να η διαδικασία...
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Θρυμματίζουμε με το χέρι τον χαλβά ή τον τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε στο multi τους ξηρούς καρπούς και τους αναμιγνύουμε με τον χαλβά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το ταχίνι και αναμιγνύουμε καλά έτσι ώστε με το μείγμα αυτό να αλείψουμε τα φύλλα πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε ένα φύλλο και με το μαχαίρι το κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
Το αλείφουμε με το μείγμα ταχινιού-ηλιέλαιου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Απλώνουμε 1- 1.5 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Προσοχή στον χρόνο ψησίματος γιατί, όπως βλέπετε στη φωτό, εμένα μου ...ξέφυγαν λίγο!!!!! Πάντως κι έτσι, έγιναν καταπληκτικές!!!
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Εάν δεν τις θέλουμε πολύ γλυκιές τις αφήνουμε με ελάχιστη έως καθόλου άχνη και απολαμβάνουμε το μεγαλείο της γεύσης του χαλβά και των ξηρών καρπών.
Εάν, πάλι, τις θέλουμε πολύ γλυκιές, τις ... βυθίζουμε κάτω από έναν σωρό άχνης!
Tante Kiki
35 Comments
No