Κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι


Καλησπέρα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά εκεί έξω, στην μπλογκογειτονιά!!! 
Για σήμερα μια ακόμη συνταγή με κοτοπουλάκι, εύκολη, νόστιμη και γιαουρτοτυρένια. 
ΥΛΙΚΑ
·     4 φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
    2 (400 γρ.) κεσεδάκια γιαούρτι, (στραγγιστό ή όχι)
    200 γρ. τυρί κρέμα *
·   1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
    Αλάτι και πιπέρι
    1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
    Τριμμένο δεντρολίβανο
    Ρίγανη ξερή
    Χυμό από 1/2 λεμόνι
    2 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
    1/2 φλ. τσ. αλεύρι για το αλεύρωμα
    3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 φλ. νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί φιλαδέλφεια, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το δεντρολίβανο.
Αλευρώνουμε τα φιλεταρισμένα μπουτάκια και τα βουτάμε στο μείγμα του γιαουρτιού, έτσι ώστε να τα καλύψει καλά.
Ύστερα, τα περνάμε από τη τριμμένη φρυγανιά.
Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το ταψάκι μας, προσθέτουμε και το νερό και τοποθετούμε τα μπουτάκια.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε να ψηθούν έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Το μείγμα του γιαουρτιού που περίσσεψε το κρατούμε και μόλις ροδοκοκκινήσουν τα μπουτάκια, το προσθέτουμε στο ταψί και το ανακατεύουμε με το ζουμάκι του φαγητού. 
Ξαναβάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, περίπου, έως ότου γίνει παχύρρευστη και η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε το κοτοπουλάκι μας με πατατούλες τηγανιτές φούρνου (αλλά με γλυκιά πάπρικα και όχι καπνιστή) και βρασμένο μπρόκολο.
TIPS
     * Εάν θέλουμε κάτι ακόμα πιο πικάντικο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απλό τυρί κρέμα με ένα άλλο που έχει άλλη γεύση, π.χ. τυρί κρέμα με γεύση πιπεριάς.
Tante Kiki
14 Comments
No