Πέννες με 5 τυριά


Η αποθέωση της τυροφαγίας!!!
Καλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά!! Τί θα λέγατε για μια ωραία και χορταστική τυρένια μακαρονάδα με περίσσεια χάρη και γεύση; ΄Ασπρη και γαλαζοπράσινη (όχιιιιι!! Μην κάνετε λάθος συνειρμούς!!! :))) Μια ιδιαίτερη νοστιμιά χάρη στο μπλε τυρί (danablu) που την στολίζει. Η απόλυτη μακαρονάδα για τους λάτρεις του ιδιαίτερου αυτού τυριού!
Μια μακαρονάδα για μεγάλους ...μιας και η γεύση του μπλε τυριού είναι δύσκολη για τα παιδιά αλλά και για παιδιά εάν, πολύ απλά, σερβίρουμε τα μακαρόνια με την άσπρη σάλτσα τυριών χωρίς την, ιδιαίτερη παρέα του Danablu.
'Ετσι, με λίγα και όχι ακριβά υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα ωραίο πιάτο για αύριο που είναι Κυριακή της Τυροφάγου και τα ...γαλακτοκομικά... έχουν την τιμητική τους.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. μείγμα 4 κίτρινων τυριών *
100 γρ. έμμενταλ τριμμένο
80 γρ. μπλε τυρί (danablu, roquefort)
Λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια που διαλέξαμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το έμμενταλ και το μείγμα των 4 τυριών.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα μας να γίνει παχύρρευστη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριών και γαρνίρουμε με θρυμματισμένο μπλε τυρί.
Συνοδεύουμε με μια ωραία σαλάτα.
Καλή Κυριακή!!!
TIPS
* Προσωπικά, αυτή την φορά χρησιμοποίησα το μείγμα 4 ιταλικών τυριών ( σκληρό τυρί, grana padano, parmigiano reggiano και pecorino) που βρήκα στο σούπερ μάρκετ. Άλλοτε χρησιμοποιώ μείγμα από γραβιέρα, γκούντα, πεκορίνο Αμφιλοχίας και κάποιο καπνιστό τυρί, όπως το Μετσοβόνε ή ακόμη και κίτρινη μοτσαρέλα τριμμένη. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα των κίτρινων τυριών που μας αρέσει. 
Μπορούμε να φτιάξουμε μια παραλλαγή της σάλτσας αυτής, εάν λιώσουμε και το μπλε τυρί μέσα. Η σάλτσα μας παίρνει το γαλαζοπράσινο χρώμα του και γίνεται τέλεια!
Η συγκεκριμένη σάλτσα συνοδεύει πολύ ωραία εκτός από μακαρόνια και κοτόπουλο ψητό ή μπριζόλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας αρέσει το μπλέ τυρί.
Καλά Κυριακή και καλά Κούλουμα!
Tante Kiki
12 Comments
No