Μαρμελάδα με 4 φρούτα και μέλι και δύο νέα βραβεία


Καλησπέρα μπλογκοφίλοι μου!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να μην ...λιποθυμήσατε από τη ...χαρά σας για τα νέα μέτρα που έρχονται!!!! Πάντως ...σωθήκαμε!!!!!!!! 
Τέλος πάντων, ας μην επεκταθώ!!!! Την προηγούμενη εβδομάδα, μας τελείωσαν οι μαρμελάδες μας!!! Πού να μας προλάβουν κι αυτές οι καημένες!!!! Θα μου πείτε ...πού είναι το πρόβλημα;;;; Στο ότι τη συγκεκριμένη μέρα δεν ήταν δυνατόν να πάω για ψώνια κι επειδή, δεν ήθελα να φορτώσω κανέναν μ' αυτή τη δουλειά (μερικές μέρες τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε) άνοιξα το ψυγείο και το ξεφόρτωσα λίγο (για να μην κουράζεται κι αυτό!!) από τα μήλα και μερικά πορτοκάλια και μανταρίνια. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, το νέο πείραμα που αν και δεν είναι κάτι εντυπωσιακά προτότυπο, γίνεται μια πεντανόστιμη μαρμελάδα που μας συνοδεύει τα πρωινά ή τα απογεύματα με το κολατσιό.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μήλα στάρκιν (καθαρό βάρος)
3 πορτοκάλια 
3 αχλάδια 
4 μανταρίνια 
2 κιλά ζάχαρη
2-3 κ.σ. μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια).
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια από τις μεγάλες ίνες και τα κουκούτσια (εάν υπάρχουν).
Τα βάζουμε σταδιακά στο multi, τα πολτοποιούμε και τα ζυγίζουμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι γύρω στα 2.5 κιλά ή και λίγο παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος των φρούτων).
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα φρούτα, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, να βράσουν για 20-25 λεπτά, περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μην μας καεί με μια ξύλινη κουτάλα.
Ελέγχουμε εάν έχει δέσει, τραβώντας μια γραμμή με την κουτάλα.
Εάν μείνει ανοιχτός ο "δρόμος της μαρμελάδας" τότε είναι έτοιμη, εάν όχι τότε αφήνουμε να βράσει κι άλλο.
Λίγο πριν να την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ενώ είναι ακόμη ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, που σφραγίζουμε με ζεστά καπάκια και τοποθετούμε ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσουν.
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμητρα από το πανέμορφο μπλογκ http://happylittledots.blogspot.com/ για τα δύο βραβεία που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει, αν και δεν θα παίξω το παιχνίδι γιατί... το έχω ξαναπαίξει την προηγούμενη φορά που μου χάρισαν τα συγκεκριμένα βραβεία.

Καλό σας βράδυ!!!
Tante Kiki
16 Comments
No