Σπαγγέτι με λουκάνικα, πιπεριές και μανιτάρια


Ακαταμάχητος συνδυασμός!! 'Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας!!!! Η χειμωνιάτικη γεύση που θυμίζει Πήλιο της κατακόκκινης σάλτσας συνδυασμένη με τα λατρεμένα μας ζυμαρικά μας προκαλεί να καθίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στο τραπέζι για να ικανοποιήσουμε τις αισθήσεις μας, όραση, όσφρηση αλλά και γεύση. Τρεις αισθήσεις στο φουλ, με μια μεστή γεύση χωριάτικου λουκάνικου και πιπεριάς!!!! Η απόλυτη φαντασίωση ενός μεσογειακού πιάτου που είναι γεμάτο με τόσα αρώματα και τόση νοστιμιά που παραπέμπει στη λέξη "πάθος".
Αλλά, ας περάσουμε από τη φαντασίωση στη πράξη...
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
500 γρ. σπαγγέτι Νο 10
250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
8 πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
2 συσκευασίες Pumarro (2x200 γρ.) συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί ξηρό
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και τρίχρωμο πιπέρι
Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό) για το πασπάλισμα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Από το νερό, που έχουν βράσει, κρατούμε 1 φλ.τσ. για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το σκόρδο και το πετάμε.
Ύστερα, προσθέτουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, σε σιγανή φωτιά.
Σβήνουμε  με το κρασί και αφού πάρει το μείγμα μας μια βράση, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει έως ότου τελειώσει το νερό (περίπου 20 λεπτά).
Τέλος, προσθέτουμε και τις κομμένες ελιές και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και κεφαλοτύρι, συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί και απολαμβάνουμε όλη τη μεσογειακή γεύση της μακαρονάδας μας.
Tante Kiki
23 Comments
No