Ζεστή και απολαυστική κρέμα τσαγιού


Καλησπέρα σας!! Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός ζωγραφικής και μαγειρικής;;; Εκρηκτικός, έτσι δεν είναι;;;; Κι εμένα μου αρέσει!!!
Γι αυτό, είπα σήμερα να σας δώσω μια πραγματικά χειμωνιάτικη συνταγή, για μιαν απλή, απλούστατη κρέμα με τσάι που όμως οφείλει την καταγωγή της σε έναν μεγάλο ζωγράφο! Τώρα, είμαι σίγουρη ότι θα σκέφτεστε πώς μου ήρθε η ιδέα!! Αλλά κι εγώ θα σας πω, τί άλλη ιδέα να μου έρθει με το κρύο που κάνει έξω. Ο καιρός είναι για ...χιόνι και ναι μεν είναι καλοδεχούμενο αλλά τη θέλει τη ζεστασιά του μέσα στο σπίτι και... μια κρέμα είναι ό,τι πρέπει για μερικές στιγμές υπογλυκαιμίας και ταυτόχρονα χαλάρωσης που θέλεις κάτι γλυκό αλλά, ξέρετε, ούτε πάστα, ούτε σοκολάτα, ούτε κάτι σε σιροπιαστό!! Δεν ξέρω εσάς, αλλά για μένα υπάρχουν τέτοιες στιγμές που συνήθως καταλήγω να τσιμπολογώ για βραδινό συνήθως ένα μικρό μπολ κρέμας ή ρυζόγαλου!!! 
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα δεν μου προσγειώθηκε έτσι από μόνη της  λόγω... χειμώνα, αλλά , καθώς διάβαζα ένα βιβλίο για τον αγαπημένο μου Γάλλο ιμπρεσιονιστή ζωγράφο, τον Claude Monet, με την πολύ δυνατή χρωματική παλέτα, την εκφραστικότητα και την αισιοδοξία που απεικονίζονται στους υπέροχους πίνακές του. Ο Monet λάτρευε τη φύση και φαίνεται στα έργα του, αλλά λάτρευε και τις νοστιμιές και φαίνεται στην κουζίνα του σπιτιού του αλλά και στις συνταγές που είχε σημειωμένες.

Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, διάβασα ότι μια από τις αγαπημένες του συνταγές ήταν και η συγκεκριμένη  που, ανάμεσα σε άλλες, υπάρχει καταγεγραμμένη. Ο Monet ήταν λάτρης της κουζίνας και των γεύσεων.  Τρία ήταν τα πάθη της ζωής του αγαπημένου ζωγράφου: το χρώμα, η κηπουρική και οι γεύσεις. Ο ίδιος ο C.Monet έλεγε: «Τη ζωγραφική μου οντότητα την οφείλω στα λουλούδια. Το ευ ζην, την τέχνη της ζωής, τη χαρά να δέχομαι φίλους και να μοιράζομαι, την οφείλω στο κόσμο των γεύσεων. Το όμορφο αυτό παιχνίδισμα, που χαρίζει πολύτιμες στιγμές ευτυχίας».
Ένα βιβλίο με τις συνταγές του, υπάρχει και διατίθεται στο Giverny που ήταν το σπίτι του.
Η κρέμα αυτή, είναι μια κρέμα που αξίζει να την δοκιμάσετε, ειδικά τις κρύες αυτές μέρες...
ΥΛΙΚΑ
6 κ.γλ. μείγμα από τσάι Κεϋλάνης (εγώ έβαλα earl grey) και πράσινο τσάι jasmine (εάν χρησιμοποιήσουμε φακελάκια, χρειαζόμαστε 2 φακελάκια από το κάθε τσάι)
1 λίτρο γάλα (έβαλα με 1.5% λιπαρά)
250 γρ. ζάχαρη (έβαλα 200 γρ.)
6 κρόκους αβγών χτυπημένους 
Φωτό από την κουζίνα του Monet στο σπίτι του στο Giverny
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τσάι (ή τα φακελάκια) για 5 λεπτά μέσα στο καυτό γάλα, για να βγάλει το άρωμά του.
Μέχρι να κρυώσει το μείγμα, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών.
Όταν το γάλα έχει πια γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα, έως ότου το μείγμα αφρίσει.
Το περνάμε από σουρωτήρι και το βάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψάκι, το οποίο γεμίζουμε με νερό, έως τα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά όχι καυτή για να απολαύσουμε όλο το υπέροχο άρωμα του τσαγιού!!!
Απολαύστε τα χειμωνιάτικα βράδια,  ζεστασιά και άρωμα τσαγιού!!!
Tante Kiki
22 Comments
No