Αλμυρό κέικ με ελιές, φέτα και λιαστές ντομάτες



Καλησπέρα!!! Όχι που θα άφηνα εβδομάδα χωρίς κέικ!!!! Γίνεται;;; Δεν γίνεται, φυσικά!!!! Ακούστε προσεκτικά...-:)))
Την περασμένη Τετάρτη ήταν η τελευταία μέρα των μαθημάτων του σεμιναρίου που παρακολουθούσα και είχα υποσχεθεί να κεράσω αλμυρό κέικ. Επειδή στον ένα συνάδελφο-συμμαθητή αρέσουν πολύ οι ελιές, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κέικ με ελιές (μη νομίζετε είμαι καλή...συμμαθήτρια)!!!! Βρήκα, λοιπόν, σε κάποιο περιοδικό μια συνταγή αλλά... όπως έχω ξαναπεί τα κουσούρια δεν κόβονται εύκολα κι έτσι... της "άλλαξα τα φώτα" της καημένης της συνταγής, η οποία είχε μόνον ελιές. Πρόσθεσα ελιές μαύρες (όχι μόνον πράσινες), λιαστές ντομάτες, φέτα και ρίγανη!! Ευτυχώς το αποτέλεσμα με δικαίωσε γιατί όταν το έφαγαν οι "συμμαθητές" μου -:))) ενθουσιάστηκαν αν και με ρώτησαν πώς δεν φοβήθηκα να πάω εκεί το "πείραμά" μου!!! Φυσικά τους εξήγησα ότι δεν είμαι τόσο αφελής ... είχα ήδη δοκιμάσει ένα κομμάτι!!!!!!!!!!! χαχαχα (όχι που θα μου γλύτωνε!!!!).
Σας δίνω, λοιπόν, τη συνταγή κι ελπίζω ότι θα σας αρέσει...
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο + 2 κ.σ. για το αλεύρωμα των υλικών
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
3 αβγά
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
10 ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
10 ελιές καλαμών σε ροδέλες
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και τα αλευρώνουμε.
Σε μια λεκανίτσα κουζίνας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε εναλλάξ από το μείγμα αλεύρι-μαγιά-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και γάλα, ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός αλλά στην πιο σιγανή ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το μείγμα τυρί-ελιές-λιαστές ντομάτες που έχουμε αλευρώσει, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και βγεί καθαρό και στεγνό.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και το ξεφορμάρουμε.
Ένας πολύ ωραίος μεζές για μπύρα ή για ούζο ή ένα ωραιότατο αλμυρό σνακ!!!!!!
Tante Kiki
30 Comments
No