Ραβιόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιαστές ντομάτες


Καλησπέρα σας!! Μετά από τόσες γιορτές και γιορτινά φαγητά, νοστιμότατα αλλά και πολύπλοκα, σήμερα ένα φαγητό απλό, εύκολο αλλά νόστιμο και ...απαραίτητο για αποτοξίνωση!!! 
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ λατρεύω τα ζυμαρικά και πάντα, μετά από γιορτινές ημέρες κραιπάλης, επιστρέφω σ' ένα απλό και λιτό πιάτο με ζυμαρικά.
Εάν, λοιπόν, σας αρέσουν τα ζυμαρικά, τα κρεμμύδια και οι λιαστές ντομάτες... γρήγορα στην κουζίνα! Δεν απαιτεί χρόνο, ούτε κόπο αλλά σας προσφέρει απλόχερα τη νοστιμιά του και την ...ελαφρότητα του είναι του!!! Ας δούμε την απλούστατη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ 
1 πακέτο ραβιόλια (ή τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάτε)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτοκομμένες φέτες
8 φέτες λιαστής ντομάτας σε λάδι, κομμένες σε κυβάκια
150 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. σπορέλαιο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και προσθέτουμε τις φέτες των κρεμμυδιών.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ζάχαρη και ρίγανη και αφήνουμε να σοταριστούν σε σιγανή φωτιά, για 6-7 λεπτά έως ότου μαραθούν.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ραβιόλια, ανακινούμε το τηγάνι έτσι ώστε να ανακατευτούν λαχανικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση της απλότητας του πιάτου αυτού!!!
TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες με 1-2 κουταλιές λευκό ξίδι βαλσαμικό για να μην αλλάξει το χρώμα των λαχανικών.
* Επίσης, εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες και μανιτάρια.
Καλή όρεξη!!

Tante Kiki
7 Comments
No