Σουφλέ κοτόπουλο της στιγμής


Γρήγορο, καθημερινό γεύμα που θα ξετρελλάνει μικρούς, μεγάλους αλλά και κάθε νοικοκυρά, μιας και είναι ένα γεύμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο, κόπο ή υλικά.
Η ήπια γεύση του καθησυχάζει και χορταίνει, χωρίς γευστικές εξάρσεις αλλά σίγουρα νόστιμο... με άλλα λόγια ένα... γευστικά ασφαλές πιάτο! Ιδανική πρόταση για τις περιπτώσεις που μας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο. Ένα γρήγορο γεύμα που μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και να ψηθεί λίγο πριν το φαγητό έτσι ώστε να σερβιριστεί στη σωστή θερμοκρασία.
ΥΛΙΚΑ
4-5 φέτες ψωμί του τοστ σε κομματάκια
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 πατάτες βρασμένες ή ψημένες ψιλοκομμένες
2 καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή γαλέτα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Aλείφουμε το ταψί με λίγη μαργαρίνη.
Στρώνουμε το ψωμί κομμένο σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύπτει ακριβώς τον πάτο του ταψιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, τις πατάτες, τη φέτα και το πεκορίνο.
Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Το ρίχνουμε επάνω στο ψωμί.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ρίχνουμε ελάχιστη λιωμένη μαργαρίνη από πάνω (ή βιτάμ culiness).
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε χλιαρό με πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα.
TIPS
* Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή, ψιλοκομμένη καθώς και μαϊντανό.
Tante Kiki
8 Comments
No