Muffins με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος...χωρίς μίξερ


...το απόλυτο κολατσιό
Καλησπέρα σας! Σάββατο απόγευμα, ο καιρός συννεφιασμένος προμηνύει το πραγματικό φθινόπωρο που επιτέλους έρχεται (ίσως και τον χειμώνα που περιμένει ανυπόμονα να έρθει η σειρά του) και η διάθεσή μου για μια ακόμη φορά αρκετά πεσμένη μια και τον τελευταίο καιρό η μια αναποδιά διαδέχεται την άλλη. Λέτε να είναι η εποχή της αναποδιάς;;;; 
Τέλος πάντων, για σήμερα έχω γλυκιά συνταγούλα, που φτιάχνεται μόνο με ένα "σύρμα", εύκολη κι εγγυημένα νόστιμη, "δια χειρός Στ. Παρλιάρου". Ένα από 'κείνα τα απλούστατα κέικ που όμως μιλούν απ' ευθείας στους γευστικούς μας κάλυκες... η υπεροχή της απλότητας ή η απλότητα της υπεροχής; Όποια κι αν είναι η απάντηση, έστω κι αν δεν είμαστε Βρετανοί, Αμερικανοί ή Αυστραλοί που έχουν λατρεία και παράδοση στα κέικ (λόγω του τσαγιού), τα συγκεκριμένα muffins δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται περιττές γευστικές "φιοριτούρες" όπως σαντιγύ, γλάσο ή κρέμα βουτύρου παρά μόνον λίγη άχνη! 
ΥΛΙΚΑ για 12 muffins
30 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη 
1 αβγό
80 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
120 γρ. αλεύρι
2 γρ. αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή 70-100 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το "σύρμα" (αβγοδάρτη) το αβγό με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας (ή την τεμαχισμένη σοκολάτα).
Γεμίζουμε με το μείγμα, 12 θήκες για muffins που τις έχουμε βάλει στο ειδικό ταψί με τις θεσούλες.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: Στ.Παρλιάρος, "Γλυκά παιδικά όνειρα"
Tante Kiki
12 Comments
No