Mousse λευκής σοκολάτας με καφέ... χωρίς ζάχαρη


Νάμαι κι εγώωωωω!! Πάλι εδώ, αγαπημένες μου μπλογκοφίλες, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή να προσπαθώ να ηρεμήσω από την ένταση των δύο προηγούμενων ημερών.
Ευτυχώς, όλα πήγαν περίφημα και τώρα πια ο πατερούλης μου μπήκε στη φάση της ανάρρωσης που είναι θέμα ημερών. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχές, τη θετική σκέψη. Συγκινήθηκα πραγματικά γιατί ήταν μια έντονα θετική εμπειρία που οι πιο παλιές, σίγουρα, το ξέρετε καλύτερα από μένα, ξέφευγε κατά πολύ από τη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ανήκει μια μπλογκογειτονιά!!! Είναι πράγματι ένα απίστευτο συναίσθημα να σε συνοδεύει η θετική σκέψη τόσων γνωστών-άγνωστων φίλων!!!!
Τέρμα τα λόγια, λοιπόν, και τώρα που είμαι και πάλι εδώ θα σας κεράσω μια νόστιμη mousse με καφέ και άσπρη σοκολάτα χωρίς καθόλου επιπλέον ζάχαρη είναι η σημερινή. Μια mousse με 3 συνταγές!!!! Τί εννοώ; Θα σας εξηγήσω αμέσως παρακάτω. Τί νομίζατεεεεε, εεεε; Θα σας έδινα έτσι μια συνταγή χωρίς να σας πω τα...παραλειπόμενα;; Αυτή η mousse είναι κάτι σαν την...Οδύσσεια από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι τη στιγμή που σερβιρίστηκε!!!!
Παρασκευή απόγευμα (την προηγούμενη εβδομάδα) και ντριννννν το τηλέφωνο! Στην άλλη άκρη μια αγαπημένη φίλη και νονά της μεγάλης μου ανιψιάς που μας λέει ότι την άλλη μέρα θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για κάποιες δουλειές και φυσικά θα περάσουν από το σπίτι. Ως συνήθως, το πρώτο που σκέφτομαι είναι τί θα ετοιμάσουμε για γλυκό (μιας και η επιλογή φαγητού είχε ήδη αποφασιστεί ...από άλλα κέντρα εξουσίας -:)))) κι επειδή, γνωρίζω καλά ότι οι σχέσεις τους με τον καφέ είναι απίστευτα στενές... προτείνω να φτιάξω τη συγκεκριμένη mousse!! Μέχρι εδώ, πουθενά κάτι περίεργο... έλα όμως που ποτέ δεν ξέρεις τί σε περιμένει!!!!
Εδώ και καιρό, έχω βρει μια συνταγή που θέλω να φτιάξω, στο βιβλίο του Στ. Παρλιάρου, "Γρήγορες και λαχταριστές" όπως επίσης και σ' ένα παλιό Gourmet της Ελευθεροτυπίας, του Απριλίου 2008, με το όνομα της Π.Χρυσανθίδου!!! Τα υλικά και οι ποσότητές τους είναι ακριβώς ίδια, με μόνη διαφορά ότι η Π.Χρυσανθίδου έχει πιο απλή τη διαδικασία παρασκευής και δεν χρησιμοποιεί θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής!!! Συγκεντρώνω τα υλικά, έχω δίπλα μου τη συνταγή και ξεκινάω τη διαδικασία παρασκευής της, το Σάββατο κατά τις 11.30 το πρωί (πιο πριν ...χαζολογούσα με κάποια άλλα μεζεδάκια) με στόχο να είναι έτοιμη μέχρι τις 1-1.30 το μεσημέρι. Η αρχική συνταγή που ακολούθησα είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ για 7-8 μερίδες όχι μεγάλες 
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
Η αρχική συνταγή
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ και το αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε τη λευκή κουβερτούρα.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσει και ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε, προσεκτικά, και τη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ (σπάτουλα ή κουτάλα).
Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και γαρνίρουμε με ολόκληρους κόκκους καφέ ή πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σκόνη.
Τέλεια συνταγή!!! Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες η mousse γίνεται αλλά είναι ακόμα αραιή και, με τρόμο, σκέφτομαι ότι δεν θα προλάβει να παγώσει και να σφίξει!!!! Η ιδέα που μου έρχεται εκείνη τη στιγμή: να βάλω μέσα και έναν φάκελο σαντιγύ σε σκόνη Garni. 
Η ιδέα μου!!!!
Ρίχνω την έτοιμη mousse μέσα στο μπολ του μίξερ, προσθέτω κι έναν φάκελο σαντιγύ σε σκόνη και χτυπάω για 3 λεπτά... γίνεται τέλεια και έτοιμη για να σερβίρω σε ποτήρια... Έλα όμως που σκέφτομαι, δεν την χτυπάω 1-2 λεπτά ακόμη μήπως σφίξει ακόμη περισσότερο; Και ιδού η καταστροφή ...όχι του κόσμου αλλά της mousse, η οποία μου ...έκοψε και την δοκίμασε πρώτος ο νεροχύτης!!!!!  Ωραία σκέφτομαι όλο νεύρα... μια χαρά τα έκανα σήμερα και η ώρα είναι ήδη 12.15 κι εγώ ακόμη πασχίζω να ετοιμάσω το γλυκό!!!! Και τώρα τί γίνεται;;;;  Διαβάστε ποιά ήταν η τελική συνταγή της mousse (αν και έγινε νόστιμη τελικά):
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λευκή κουβερτούρα (όση απέμεινε)
2 φάκελοι σαντιγύ σε σκόνη Garni
250 ml κρέμα γάλακτος light (αυτή μόνον υπήρχε)
100 ml γάλα
2 κ.γλ. στιγμιαίος καφέ (υπάρχει πάντα σε άφθονη ποσότητα -:))))
Για το γαρνίρισμα
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο μπολ του μίξερ, κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια.
Βράζουμε 100 ml από την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τον καφέ και τα ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ, όπου έχουμε κόψει τη σοκολάτα.
Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά, έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε για λίγο με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα και τη σαντιγύ σε σκόνη και χτυπούμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.
Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο στιγμιαίο καφέ που τον κοσκινίζουμε επάνω από την κρέμα και στο κέντρο βάζουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σε λιγότερο από 1 ώρα είναι έτοιμο!!!!
Το αποτέλεσμα; Μια mousse που άρεσε πάρα πολύ!!! Βέβαια εγώ σας προτείνω την αρχική συνταγή αλλά εάν δείτε τα δύσκολα ...μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και την δεύτερη!!! Σε "δύσκολες ώρες" θα σας ξελασπώσει!!
Συμπέρασμα της όλης διαδικασίας... ορισμένες φορές ακόμη και τα πιο απλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά αλλά μην πτοείστε ...χαμογελάστε και αυτοσχεδιάστε!! Τελικά η αισιοδοξία, η καλή διάθεση, η φαντασία αλλά και το χαμόγελο... μπορούν να μας βοηθήσουν!!!! 
Ευχαριστώ και πάλι για όλη τη θετική ενέργεια που δέχθηκα αυτές τις ημέρες και ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ με την ευχή να έχετε μιαν υπέροχη Κυριακή μ' αυτούς που αγαπάτε!!!
Καλό βράδυ καλή μου μπλογκογειτονίτσα!!!! 
Καλή Κυριακή!!!
Tante Kiki
17 Comments
No