Πανσέτες με τορτελίνια και ροζ σάλτσα με καπνιστή πάπρικα


3 στερεά - 2 υγρά - 1 σκόνη = μια υπέροχη γεύση
Ουρανός συννεφιασμένος και μουντός, κάπου-κάπου βρέχει, φυσάει αρκετά και είναι πια φανερό ότι το φθινόπωρο έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Άντε και καλό χειμώνα!
Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας με όσα ίχνη αισιοδοξίας και υπομονής μας απέμειναν κι ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων... έτσι, για να κερδίσουμε τουλάχιστον κάτι απ΄όλη αυτή τη "καταιγίδα" που μαστίζει τη χώρα μας... να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και συνάνθρωποι.
Ευτυχώς, μπορούμε ακόμη να ασχοληθούμε με κάποια από τα χόμπυ μας για να ξεδώσουμε κι η μαγειρική είναι ένα από τα δικά μου...το ξέρετε πια καλά (ελπίζω να μην φορολογήσουν και τα ...χόμπυ!!! Φαντάζεστε; Πόσα φαγητά και γλυκά μαγείρεψες την εβδομάδα; Άρα, έχεις τόσα εισοδήματα και πρέπει να πληρώσεις παραπάνω φόρο...!!!!!! χαχαχα!!!! Όλα να τα περιμένει κανείς!)
Τέλος πάντων, για σήμερα, ένα πιάτο με λίγη παραπάνω διαδικασία αλλά όχι δυσκολία. Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός γεύσεων με ζυμαρικά, χοιρινές πανσέτες και ροζ σάλτσα καπνιστής πάπρικας, με την οποία έχω "κολλήσει" τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τη γεύση της και όπου μπαίνει ...χαρίζει μια μοναδική προσωπικότητα.
Περνάω όμως αμέσως στη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
6 χοιρινές πανσέτες
Ρίγανη και Αλάτι 
2 πακέτα πολύχρωμα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
Για τη σάλτσα
1 πακέτο (450γρ.) μανιτάρια κατεψυγμένα κομμένα
2 συσκευασίες των 200γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pumarrò (κλασσικά)
1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ. light
1/3 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο αλάτι τις πανσέτες.
Τις ψήνουμε σε σχάρα πάνω από ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα κατεψυγμένα μανιτάρια (χωρίς καθόλου λάδι ή μαργαρίνη) και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Μόλις τα μανιτάρια μαραθούν και τα υγρά τους εξατμιστούν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και μόλις δούμε ότι τα υγρά της εξατμίζονται και η σάλτσα μειώνεται, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε και τα κομμάτια της πανσέτας.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά και μόλις γίνει ελαφρώς παχύρρευστη την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σερβίρουμε τα τορτελίνια σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση του συγκεκριμένου πιάτου.
Προσωπικά, δεν θα πρότεινα να συνοδευτεί με σαλάτα γιατί αν συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη γεύση... χάνεται η προσωπικότητά του.
Tante Kiki
13 Comments
No