Κριτσίνια τρυφερά


...σαν αλμυροί κουραμπιέδες!!!
Εχθές το βράδυ, όπως κάθε Σαββατόβραδο, η αδερφούλα μου ετοίμαζε διάφορα καλούδια για να υπάρχουν όλη την εβδομάδα για σνακ των παιδιών και όχι μόνο.
Επειδή την γνωρίζω καλά (εεεεε μια αδερφή έχω ...να μην την γνωρίζω;;;;) είχα ανέβει επάνω, παίρνοντας και τη φωτογραφική μου μηχανή... έτοιμη να απαθανατίσω καλούδια που ξεκινούν από έναν τίτλο στα διάφορα βιβλία και περιοδικά που έχουμε και καταλήγουν ίδια μόνον ως τίτλος. Γιατί το λέω;;; Θα σας εξηγήσω αμέσως... εάν εγώ έχω την τάση να αλλάζω λίγο τις συνταγές κατά την έμπνευση της στιγμής, το γλυκό μου αδερφάκι έχει την τάση να "αλλάζει τα φώτα" στις συνταγές και τελικά να κρατάει από μια συνταγή μόνον τον τίτλο ...άντε και κάποια από τα βασικά υλικά (χαχαχα)!!!! -Αδερφούλα μου, μη θυμώσεις, σου είπα ότι...θα γράψω την πάσα αλήθεια!!!!-:))))
Βέβαια, αυτό δεν είναι κακό γιατί πάντα έχουμε καινούργιες συνταγές κι ευτυχώς τις περισσότερες φορές ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι όταν μου λέει "θέλεις να παρουσιάσεις αυτή την  συνταγή από το τάδε περιοδικό" , δεν ξέρω ποτέ πώς ακριβώς την έχει φτιάξει...αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ...ότι δεν την έχει φτιάξει όπως λέει η συνταγή του περιοδικού!!!! Τέλος πάντων, αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του (αν και δεν το θεωρώ ελάττωμα όλο αυτό απλά ...δημιουργική φαντασία)! Χαζή είμαι να κατηγορήσω την αδερφούλα μου;;;;; Εξάλλου...τα τσακίσαμε, τόσο ωραία είναι!!!
Να, λοιπόν η συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. πεκορίνο τριμμένο
250 γρ. ελαιόλαδο
320 γρ. αλεύρι σκληρό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. σουσάμι για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα βαθύ πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε για 15-20 λεπτά, εκτός ψυγείου, να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κριτσίνια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τυλίγουμε στο σουσάμι και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα βγάλουμε από το ταψί γιατί είναι αφράτα κι εύθρυπτα σαν τους κουραμπιέδες!!!!
Tante Kiki
17 Comments
No