Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια


...τα τέλεια cookies για μικρά και μεγάλα παιδιά
Καλησπέρα αγαπημένη μπλογκογειτονιά! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Για σήμερα, σας έχω μια συνταγή που έφτιαξε η αδερφή μου. Το ότι αγαπώ τα μπισκότα και τα κέικ είναι "ηλίου φαεινότερον" και ειδικά για όσες και όσους παρακολουθούν αυτό το blog από την μέρα που είδε το φως της δημοσιότητας. Σπάνια στο σπίτι δεν υπάρχει κάτι από μπισκότα ή κέικ, μια και υπάρχουν πολλοί οπαδοί του είδους.
Έτσι, τη Κυριακή το απόγευμα, έφτιαξε μπισκότα με συνταγή από το βιβλίο του Στ. Παρλιάρου "Γλυκά παιδικά όνειρα". Μόλις το τριώροφο μοσχοβόλισε ...έτρεξα με τη φωτογραφική μηχανούλα μου και απαθανάτισα τις φρεσκότατες και πεντανόστιμες δημιουργίες της.
Είναι τα τέλεια cookies, τα κορίτσια μας τα λατρεύουν, οι παππούδες τα λατρεύουν κι εμείς επίσης! Ταιριάζουν με καφέ, τσάι, γάλα, συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και στο απογευματινό κολατσιό, καλύπτουν τις δικές μας ξαφνικές ...υπογλυκαιμίες και είναι και υγιεινά! Δεν θα σχολιάσω ή μάλλον δεν θα πω τίποτε για τη γεύση τους γιατί και μόνον το γεγονός ότι είναι συνταγή του αγαπημένου Στ. Παρλιάρου ...τα λέει όλα!!!
Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
1 αβγό
175 γρ. αλεύρι
80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
200 γρ. (2 φακελάκια) σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό, το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη, εκτός ψυγείου, για 20 λεπτά να "ξεκουραστεί".
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (όχι πολύ σκούρο για να μην σκληρύνουν).
Οι αλλαγές που έκανε η αδερφούλα μου στη συγκεκριμένη συνταγή είναι:
  • Αντί για μαύρη ζάχαρη χρησιμοποίησε καστανή.
  • Αντί για βούτυρο χρησιμοποίησε μαργαρίνη.
  • Αντί για 180 γρ. κομματιασμένη σοκολάτα γάλακτος έβαλε 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος.
  • Η συνταγή λέει ότι ανοίγουμε σε φύλλο, με πάχος 1 εκατοστό, και με ένα κουπ-πάτ κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Η αδερφούλα μου, έφτιαξε τα cookies παίρνοντας με ένα κουτάλι μια ποσότητα ζύμης που την έβαζε στο ταψί.
Έγιναν τέλεια μοσχοβολιστά μπισκοτάκια που "ξεσήκωσαν" μικρούς και μεγάλους στο τριώροφό μας!!!-:))))
Καλή επιτυχία!!!
Tante Kiki
21 Comments
No