Χοιρινό ριγανάτο και μια πράσινη σαλάτα


Για σήμερα, όχι μία αλλά δύο συνταγούλες που συμπληρώνουν πολύ αρμονικά η μία την άλλη!!!
Χοιρινό ριγανάτο με έναν λίγο διαφορετικό πουρέ και μια πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών παντρεμένη με ένα καταπληκτικό ντρέσσινγκ γιαουρτιού! Ο συνδυασμός θα σας ενθουσιάσει μια και συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τη νοστιμιά και την ωραία εμφάνιση!
Περνάω αμέσως στο ριγανάτο χοιρινό:
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. χοιρινό ψαχνό από μπούτι σε κομμάτια
2 καρότα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 φλ. λευκό κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. μουστάρδα (σκόνη ή έτοιμη) (προσωπικά χρησιμοποίησα τη σκόνη μουστάρδας Colman's) 
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά έτσι ώστε να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις ροδέλες καρότου και αφήνουμε να σοταριστούν για άλλα 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση το κρέας έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη δάφνη και το θυμάρι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας πάντα να μην τελειώσει το νερό (εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό αλλά πάντα φροντίζουμε να είναι ζεστό για να μην σταματήσει τον βρασμό).
Το κρέας πρέπει να έχει μαλακώσει σ' αυτή τη φάση και εάν δεν έχει μαλακώσει χρειάζεται κι άλλο βράσιμο (πάντα προσθέτοντας το απαραίτητο νερό).
Μετά τα 40 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, αφήνοντας τα υγρά του φαγητού να μειωθούν.
Σε σιγανή πλέον φωτιά, αφήνουμε το φαγητό μας να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι και το λαδάκι του.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με έναν απλό πουρέ πατάτας, με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή ακόμα και μ' έναν λίγο διαφορετικό πουρέ από... πολέντα πατάτας του οποίου τη συνταγή θα σας δώσω αύριο.
Το συγκεκριμένο πιάτο το συνοδεύουμε με μια πολύ νόστιμη πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ γιαουρτιού. Μια απλή αλλά φρέσκια σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
4-5 φύλλα μαρουλιού
2-3 φύλλα κόκκινου λάχανου 
2-3 φύλλα άσπρου λάχανου
μερικά φύλλα από σπανάκι baby
1 καρότο
Για το ντρέσινγκ
1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2-3 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξιδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι ελαφρώς διαλυμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο πεκορίνο Αμφιλοχίας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο. 
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας τα υλικά και ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με φλούδες από πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Καλή όρεξη!!!
Tante Kiki
21 Comments
No