Κοτομπουκιές με σάλτσα κάρυ και ρύζι μπασμάτι κι ένα πανέμορφο δώρο


Καλησπέρα σας! Για μια ακόμη φορά θα σας πω ότι χαίρομαι πολύ γιατί με αφορμή τα βραβεία και τα παιχνίδια "αποκαλύπτουμε" το χαρακτήρα μας και γνωριζόμαστε καλύτερα και δημιουργείται ένας δεσμός ανάμεσά μας κι αυτό είναι ...πολύτιμο.
Έτσι σήμερα, μετά από ένα κάλεσμα μιας αγαπημένης blogger πρέπει να φύγω θα σας δώσω μια συνταγή για ...βιαστικούς.
Ένα στήθος κοτόπουλου είναι ένα  πάρα πολύ βολικό υλικό για ένα γρήγορο γεύμα (αισθάνομαι λίγο σαν ...αλεπού σε κοτέτσι με τόσες συνταγές για κοτόπουλο χαχαχα ...αλλά το λατρεύω). Έχει λίγες θερμίδες, μαγειρεύεται εύκολα και σε λίγο χρόνο, με άπειρους συνδυασμούς λαχανικών, ζυμαρικών αλλά και μπαχαρικών. Επίσης, διατηρείται πολύ καλά στην κατάψυξη, οπότε μπορεί να αποψυχθεί σε χρόνο ρεκόρ και να ετοιμαστεί ένα υπέροχο πιάτο στην κατσαρόλα, στο ταψί ή ακόμα και στο τηγάνι.
Έχοντας πάντα στον καταψύκτη ένα φιλέτο κοτόπουλο, είμαστε έτοιμοι για ξαφνικές επισκέψεις και "τραπεζώματα" της τελευταίας στιγμής.
Η σημερινή συνταγή έχει όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα... γίνεται ένα πιάτο ευπαρουσίαστο, απλό αλλά νοστιμότατο (όπως λέει και η μικρή μου ανιψιά, Βασιλικούλα).
ΥΛΙΚΑ για 1-2 άτομα
1 στήθος κοτόπουλου
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
1 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Για τη σάλτσα με κάρυ
11/2 ποτήρι γάλα light
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 κ.γλ. κάρυ
Αλάτι
4-5 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου για μερικά λεπτά.
Μόλις σωταριστεί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, τη κόκκινη πιπεριά και πιπέρι και αφήνουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Προσέχουμε ώστε, όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο να έχει λίγο ζωμό για να φτιάξουμε τη σάλτσα με το κάρυ.
Βγάζουμε το στήθος κοτόπουλου και τα λαχανικά και τα σερβίρουμε στα πιάτα ή σε πιατέλα.
Με ένα σουρωτήρι, σουρώνουμε τον ζωμό (αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι εντελώς λεία ή το αφήνουμε με τα υπολείμματα των λαχανικών εάν δεν μας πειράζει).
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι (ή την κατσαρόλα) το γάλα και το αλεύρι να ζεσταθούν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σταδιακά προσθέτουμε το κάρυ (1-2 κουταλιές ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση και το πόσο δυνατό είναι το κάρυ που έχουμε μιας και υπάρχουν κάρυ με απαλή γεύση, μέτρια και δυνατά που είναι και αρκετά καυτερά. Προσωπικά, χρησιμοποιώ το μέτριο κάρυ) και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε σιγανή φωτιά έως ότου η σάλτσα μας γίνει ελαφρώς παχύρρευστη.
Καλή σας όρεξη!!!
Και τώρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την γλυκιά Ελένη του http://helengrblog.blogspot.com/ για το πανέμορφο δώρο της και γιατί θεωρώ ότι είναι απίστευτα συγκινητικό, να πεις ότι σου αρέσουν οι νεράιδες και να σου στείλουν μια δεκάδα baby fairies. Η χειρονομία αυτή από μόνη της φανερώνει πάρα πολλά για τον υπέροχο χαρακτήρα κάποιου αλλά και για την ομορφιά του blogging. Λάτρεψα τις νεραϊδούλες μόλις τις είδα και τις τύπωσα για να τις δώσω στις ανιψούλες μου γιατί αυτές μου θυμίζουν. Ελένη μου σ' ευχαριστώ πολύ!!
Θαυμάστε τις υπέροχες νεραϊδούλες και όσες έχουν λατρεμένες κορούλες ή ανιψούλες θα καταλάβουν τί εννοώ με όσα γράφω!!! 
Με τη σειρά μου σας χαρίζω κι εγώ αυτές τις baby fairies! Καλό σας βράδυ!!!
Tante Kiki
17 Comments
No