Χουρμαδοψωμάκια διαίτης


Καλησπέρα! Προχθές, ψάχνοντας στο τελευταίο μου απόκτημα, ένα βιβλίο των "Australian Women's Weekly" με τίτλο "the  21-Day Wonder Diet"  βρήκα μια συνταγή για καρβέλι/ψωμί με χουρμάδες. Μια που λατρεύω και το ψωμί και τους χουρμάδες σκέφτηκα να το φτιάξω για να δοκιμάσω τις συνταγές του συγκεκριμένου βιβλίου. Εξάλλου, υπήρχαν ήδη στο ψυγείο μου κάποιοι χουρμάδες που είχαν, εδώ και μέρες, περισσέψει από μια πουτίγκα κι έτσι η συνταγή δοκιμάστηκε άμεσα.
Προσέξτε, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν άλλαξα τίποτε, δεν πείραξα τίποτε και...δεν το μετάνιωσα. Έγινε ένα γλυκό ψωμάκι με καταπληκτική γεύση χουρμάδων που μπορεί να σε κάνει να "διώξεις" την ανάγκη για γλυκό χωρίς να το καταλάβεις και, βέβαια, χωρίς να επιβαρυνθείς με θερμίδες.
Σας το προτείνω όχι μόνον ανεπιφύλακτα αλλά και με πολύ ενθουσιασμό, γιατί γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και στην κυριολεξία με ελάχιστα υλικά...αρκεί να έχετε χουρμάδες!
ΥΛΙΚΑ
1 ασπράδι αβγού
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. γάλα με 1% λιπαρά
1 κ.σ. ψιλοκομμένους χουρμάδες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπούμε με πηρούνι το ασπράδι του αβγού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τους χουρμάδες.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά ...προσοχή όχι υπερβολικά.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες για muffins στο ειδικό ταψάκι ή αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα για κέικ και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον αέρα.
Σερβίρουμε τα χουρμαδοψωμάκια ζεστά.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με λίγο τυρί κρέμα light και να τα απολαύσουμε για σνακ, με τον καφέ, το γάλα ή το τσάι μας χωρίς ενοχές για τις θερμίδες τους.
Πηγή: "the  21-Day Wonder Diet", The Australian Women's Weekly
Tante Kiki
13 Comments
No