Smoothie με αριάνι και ροδάκινο


... μια καλή αρχή για τη νέα σχολική χρονιά
Και να που έφτασε η ώρα... αύριο ο αγιασμός στα σχολεία. Μια καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει... με νέες βάσεις, νέα όνειρα, προσδοκίες, χαρές και λύπες, δουλειά αλλά και ξεκούραση. Κυρίως όμως... οργάνωση και καλή διατροφή! Αυτά τα δύο τελευταία τα επαναλαμβάνω συνεχώς σε όλα μου τα παιδιά (τους μαθητές μου εννοώ γιατί σαν παιδιά μου είναι) και φυσικά στην μεγάλη μου ανιψιά που αύριο πηγαίνει για πρώτη φορά στο Δημοτικό. Βέβαια, ένα είναι σίγουρο... ό,τι κι αν είσαι, γονιός, κοντινός συγγενής ή καθηγητής για να πείσεις ένα μικρό παιδί ότι τα δύο παραπάνω στοιχεία του είναι απαραίτητα εφόδια για μια πιο εύκολη σχολική χρονιά θέλει κόπο, θέλει τρόπο αλλά και πολλή υπομονή!  Λογικό είναι... οι ενήλικες πάντα και σε κάθε εποχή να επαναλαμβάνουν "τα δικά τους" και τα παιδιά από την άλλη πλευρά να επαναλαμβάνουν τη δική τους άποψη και εκδοχή, σωστή ή λάθος, δεν το εξετάζω αυτή τη στιγμή. 
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά ή εφέτος για πρώτη φορά να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας και στους μαθητές μας, να δούμε και την δική τους οπτική γωνία των όσων συμβαίνουν γιατί, δυστυχώς, ζούμε δύσκολα χρόνια από πολλές απόψεις και μαζί με μας και τα παιδιά που μικρά ή μεγαλύτερα, καταλαβαίνουν τα πάντα ακόμη και ενστικτωδώς και συμπάσχουν και αγωνιούν για το μέλλον τους. Ας συζητήσουμε μαζί τους αντί να αντιπαρατεθούμε και να προσπαθήσουμε απλά να επιβληθούμε, ας γίνουμε σύμμαχοι και συνεργάτες για ένα καλύτερο αύριο δικό τους αλλά παράλληλα και δικό μας γιατί εδώ που τα λέμε ... δεν υπάρχει γονιός ή καθηγητής που να βλέπει το παιδί ή τον μαθητή του να προοδεύει και παρά τις θυσίες του να μην νιώθει ικανοποιημένος, περήφανος, χαρούμενος αλλά και γιατί πρέπει, εμείς, να τους δίνουμε το παράδειγμα της σωστής συμπεριφοράς.
Αλλά "ξεστράτισα" πάλι, μια και το να είμαι καθηγήτρια με οδηγεί πολύ συχνά σε τέτοιες σκέψεις και παραινέσεις προς τους γονείς αλλά και προς τα παιδιά. 
Επανέρχομαι στη σωστή διατροφή που είναι πολύ σημαντική πάντα για ένα παιδί αλλά πολύ περισσότερο όταν αρχίζει το σχολείο, το φροντιστήριο και όλα όσα κάνει ένα σημερινό παιδί κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου.
Αύριο πρώτη μέρα στο σχολείο (εντάξει έχουν μόνον αγιασμό αλλά καλό είναι να μπει μια σωστή βάση) και το πρωινό είναι απαραίτητο. Ας μην εμμένουμε σε τρόφιμα που το παιδί δεν θέλει αλλά ας δούμε πρώτα τί θέλει να φάει πριν να φύγει στο σχολείο.
Δεν θέλει γάλα; Δεν πειράζει ...υπάρχει και το αριάνι που μαζί με ένα φρούτο γίνεται ένα πολύ υγιεινό πρωινό smoothie. Αν, δε, το συνδυάσουμε και με κάποιο κέικ ή μπισκότο ή τηγανίτες, είναι το "απόλυτο" πρωινό. Να η πρότασή μου...
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. αριάνι
1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε φέτες
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1-2 κ.σ. μέλι
Λίγη κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε ελάχιστο χυμό πορτοκαλιού και λιώνουμε το μέλι.
Βάζουμε το κρύο αριάνι, το κομμένο ροδάκινο και τον χυμό πορτοκαλιού με το μέλι (εάν θέλουμε και μερικά παγάκια) στο multi και τα πολτοποιούμε καλά.
Βάζουμε σε ποτήρι ψηλό, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και πίνουμε με καλαμάκι.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για συνοδευτικά του smoothie
Κέικ με γεύση κανέλας               ή                                                                         Λευκό βελούδινο κέικ βανίλιας    ή                                                                      Κέικ με ροδάκινο και αμύγδαλο   ή                                                                          English muffins με βούτυρο και λίγο μέλι ή μαρμελάδα.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας!!!
Tante Kiki
11 Comments
No