Σοκολατένια brownies με μπανάνα


Ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο στη χώρα της μπανάνας!!!!
Καλησπέρα! Τί τριήμερο κι αυτό ή μάλλον διήμερο με προεκτάσεις έως το τριήμερο!! Θα αναρωτιέστε σίγουρα τί εννοώ... Λοιπόν, για να γίνω σαφής και να σας δώσω να καταλάβετε...
Την περασμένη Τετάρτη ο γαμπρός μου αγόρασε μπανάνες. Θα μου πείτε... πού είναι το περίεργο δηλαδή και το αναφέρεις; Ως προς το φρούτο δεν υπάρχει περίεργο αλλά ως προς τον αριθμό των μπανάνων που αγόρασε ...υπάρχει ένα θέμα. Στην αρχή νόμισα ότι αποφάσισε να γίνει μπανανοπαραγωγός αλλά μετά που το ξανασκέφτηκα, αναρωτήθηκα μήπως (σαν φαρμακοποιός που είναι) βρήκε ότι με τις μπανάνες μπορεί να φτιάξει κάποιο φάρμακο κι όταν, τελικά, πήρα αρνητική απάντηση... αποφάσισα να το ρωτήσω εάν υπήρχε κάποια προσφορά του τύπου στις 7 μπανάνες άλλες τόσες δώρο!!! χαχαχα!
Για να σοβαρευτώ, λοιπόν, με τόσες μπανάνες που κυκλοφορούσαν και που άρχιζαν να "μαυρίζουν" ίσως  από το κακό τους που δεν προλάβαιναν να καταναλωθούν, η αδερφή μου κι εγώ αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πάντα με ...μπανάνες. Γι αυτό, ΠΡΟΣΟΧΗ... οι επόμενες αναρτήσεις περιέχουν μπανάνες... πολλές μπανάνες. Εάν σας αρέσει το συγκεκριμένο φρούτο σας ετοιμάσαμε 3 αναρτήσεις με μπανάνες ...μόνον φαγητό που δεν φτιάξαμε με μπανάνες!!!!
Περάσαμε ένα αξέχαστο διήμερο στη χώρα της μπανάνας (και ενίοτε της μπανανίας...για να πω και την κακία μου κυριακάτικα.)!!!
Το πρωί της Παρασκευής ανέβηκα στον επάνω όροφο και είδα την αδερφή μου να ετοιμάζει τα αφράτα, υπέροχα υγρά, σοκολατένια brownies (με μπανάνες φυσικά) που θα σας δείξω... 
Είναι από 'κείνα τα brownies που μου φέρνουν στο νου το στίχο ...αν θες ν' αγιάσεις πρέπει ν' αμαρτήσεις" του γνωστού τραγουδιού της Αρλέτας "το μπαρ το ναυάγιο". Το θέμα είναι ότι όταν αρχίσεις να γεύεσαι αυτή τη σοκολατένια αμαρτία...δεν μπορείς να σταματήσεις για ν' αγιάσεις και να μην πάρεις κιλά!!!!! -:)))))
Βέβαια, είναι κι ένα τέλειο κολατσιό για τα παιδάκια που πηγαίνουν σχολείο... μιας και είναι υγιεινό και σίγουρο ότι θα το λατρέψουν μόλις το δοκιμάσουν!!!
ΥΛΙΚΑ
175 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
300 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
175 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 ώριμες μπανάνες 
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο 
1 κ.γλ. μπέικιν
ελάχιστο αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 18x28 εκατ.
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία, για 7-8 λεπτά.
Τα βάζουμε στο multi με τις ώριμες μπανάνες και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κομμένη κουβερτούρα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα αμύγδαλα με τις μπανάνες ανακατεύοντας με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, κοσκινίζοντάς τα απ' ευθείας στην κατσαρόλα (μπορούμε να τα κοσκινίσουμε σε άλλο μπολ και να τα προσθέσουμε σταδιακά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα).
Ρίχνουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε από το ταψί αναποδογυρίζοντας και  κόβουμε σε 15 κομμάτια.
Πηγή: GoodFood 101, Cakes & bakes, BBC books
Tante Kiki
14 Comments
No