Κρέμας συνέχεια και...


...η chef Ιωάννα κερνάει τη παρέα της!
Σε όλους τους παλιούς αναγνώστες αυτού του blog είναι γνωστή η άποψή μου, που ευτυχώς κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ότι τα παιδιά πρέπει να "μπαίνουν" από μικρά στην κουζίνα, να "βοηθούν" τη μαμά ή ακόμα καλύτερα να μαγειρεύουν μαζί της γιατί έτσι αναπτύσσεται ακόμα ένας δεσμός μεταξύ τους αλλά και να "μαγειρεύουν" ή μάλλον να πειραματίζονται, ανάλογα πάντα με την ηλικία τους, μόνα τους ή με τους φίλους τους αλλά και να βάζουν στόχο να ετοιμάσουν εδέσματα για να περιποιηθούν τους φίλους τους. Είναι γνωστό ότι αυτή η διαδικασία, συμβάλλει στην ωρίμανσή τους, στο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να γίνονται υπεύθυνα αναλαμβάνοντας ευθύνες αντίστοιχες της ηλικίας τους αλλά και να γίνονται και να αισθάνονται δημιουργικά, παραγωγικά, ικανά να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να τις ξεπεράσουν. 
Φυσικά, αυτά προσπαθούμε να τα εφαρμόζουμε και στα βλαστάρια της οικογένειας... και, μετά από καιρό, η μικρή μας Ιωάννα, αποφάσισε να περιποιηθεί τις  δύο φίλες  που είχε καλέσει για παιχνίδι. 
Συζητώντας, λοιπόν, ως προς το τί θα ετοιμάζαμε και τί θα ετοίμαζε η ίδια (και μια που ήταν επίκαιρη η ανάρτηση για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής) ζήτησε να τους φτιάξει κρέμα και μάλιστα όχι μία αλλά με τρεις διαφορετικές γεύσεις (όπως είχα ετοιμάσει εγώ κι έβαλα στην συγκεκριμένη ανάρτηση). Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν ένα κοριτσάκι 6 χρονών να ετοιμάσει κανονική κρέμα (ή τουλάχιστον εμείς φοβόμαστε τη διαδικασία βρασμού) κι έτσι βρήκαμε τη λύση της κρέμας με άνθος αραβοσίτου στιγμής (pudding pie filling) η οποία βέβαια δεν συγκρίνεται με την κανονική γευστικά αλλά είναι ό,τι πρέπει για να την φτιάξουν τα παιδιά και να αισθανθούν ότι κάνουν θαύματα και περιποιούνται τους φίλους τους...εξ άλλου συνεχίζει να είναι θρεπτική μιας και περιέχει γάλα!
Πήγαμε, λοιπόν, μαζί στο σούπερ μάρκετ, η Ιωάννα μας διάλεξε τις γεύσεις κρέμας που ήθελε και δείτε τί ετοίμασε... ή μάλλον... ας φτιάξουμε μαζί με την Ιωάννα μια τρίχρωμη κρέμα γαρνιρισμένη με γκοφρέτα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες!
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
2 γκοφρέτες με σοκολάτα γάλακτος ή με κουβερτούρα
3 κ.σ. ζάχαρη
1lt φρέσκο γάλα πλήρες 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χωρίζουμε το γάλα σε τρία ίσα μέρη, μοιράζοντάς το σε 3 ίδια ποτήρια που θα τα βάλουμε στη σειρά για να μπορούμε να το υπολογίσουμε.
Για την κρέμα με γεύση φράουλα
Βάζουμε σε ένα μπολ, το πρώτο ποτήρι κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση φράουλα.
Παίρνουμε έναν αβγοδάρτη (το "σύρμα", εάν δεν το γνωρίζουμε το ζητάμε από τη μαμά) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό.
Βάζουμε σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Πλένουμε αμέσως το μπολ και τον αβγοδάρτη (το σύρμα που είπαμε) για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε, έτσι ώστε να μην λερώνουμε πολλά σκεύη και να είναι συμμαζεμένη η κουζίνα μας.
Για την κρέμα με γεύση σοκολάτα
Βάζουμε στο ίδιο μπολ, το δεύτερο ποτήρι με κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση σοκολάτα.
Παίρνουμε πάλι τον αβγοδάρτη (που τον έχουμε πλύνει μετά το χτύπημα της κρέμας με γεύση φράουλα) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό (όπως πριν).
Βάζουμε στα μπολάκια ή ποτήρια πάνω από την κρέμα φράουλα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Για την κρέμα με γεύση βανίλια
Ξαναπλένουμε το μπολ και το σύρμα (αβγοδάρτη) και βάζουμε το τελευταίο  ποτήρι με κρύο γάλα.
Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου με τη γεύση βανίλια.
Παίρνουμε τον αβγοδάρτη (το "σύρμα"που τώρα πια το γνωρίζουμε καλά) και χτυπούμε το μείγμα για 2 λεπτά, έως ότου γίνει πηχτό.
Βάζουμε την κρέμα βανίλια πάνω από την κρέμα σοκολάτα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα ή έξω από το ψυγείο για να πήξει εντελώς.
Μέχρι να πήξει και η τελευταία κρέμα, σπάζουμε τις γκοφρέτες σε κομματάκια και με τα κομματάκια αυτά γαρνίρουμε τις κρέμες μας.
Και τώρα...μπορούμε περήφανοι για τις ικανότητές μας να περιποιηθούμε τους φίλους και τις φίλες μας και, εάν θέλουν, να τους δώσουμε και τη συνταγή.
Μιαν άλλη ιδέα είναι να βάλουμε ανάμεσα στην κάθε στρώση κρέμας, αλλά και από πάνω τριμμένα μπισκότα (όποια μπισκότα μας αρέσουν περισσότερο) ή ακόμη και μερικά φρέσκα φρούτα σε κομματάκια (αλλά προσοχή στο μαχαίρι) ή ρώγες από σταφύλι ή ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους. 
Tante Kiki
10 Comments
No