Σοκολατόπιτα


Σκαρμούτσου συνταγολόγιο ...συνέχεια!!
Φυσικά και όχι εθνικό συνταγολόγιο (δεν θα σας δώσω συνταγή για φάρμακα!!!!) αλλά Σκαρμούτσου συνταγολόγιο και μια πολύ ωραία σοκολατόπιτα για όσους δεν αντέχουν ...χωρίς σοκολάτα (μεταξύ αυτών είμαι κι εγώ). 
'Οπως καταλάβατε, η συνταγή είναι ...αμαρτωλή και όποιος θέλει μπορεί να απομακρυνθεί τώρα γιατί ...μετά την έναρξη της ανάρτησης όχι μόνον δεν μπορεί να απομακρυνθεί αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα την ετοιμάσει για να την απολαύσει (και ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε)!-:))))))
Μην σκεφτείτε θερμίδες, σιλουέτα, κιλά και όλα τα παρεμφερή γιατί ...θα χάσετε! Και όπως έλεγε κι ένα παλιό λαϊκόν άσμα... "είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας, ποιός είναι αυτός που δεν λαχτάρησε να πιει;" εεεεεεεε λοιπόν, εδώ δεν είναι ποτό αλλά ...γλυκό και μάλιστα σοκολατένιο γλυκό!
Ιδού η αμαρτία... απολαύστε την χωρίς ενοχές!!!!
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα (53% ή 74%)*
3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
3 βανίλιες
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σερβίρισμα: 
Σιρόπι σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
3-4 κ.σ. ζεστό γάλα
ή Σαντιγύ
ή Παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα 3 ασπράδια και τα χτυπούμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τους κρόκους και σταδιακά τους κρόκους των αβγών.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα της ζάχαρης με τους κρόκους, το αλεύρι και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνεχώς με το "σύρμα".
Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα πυρέξ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο τη σοκολατόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την ξεφορμάρουμε γιατί η σοκολάτα παραμένει ρευστή (ή σχεδόν...εάν κάνετε το λάθος να την ξεχάσετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά!!!!!!!!! -:)))))).
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα 53% (όπως αυτή η Nestle που χρησιμοποίησα) ή κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και πάνω. Εάν χρησιμοποιήσουμε τη δεύτερη, χωρίς να αυξήσουμε κατά 1-2 κ.σ. τη ζάχαρη, σοκολατόπιτά μας γίνεται ελαφρώς πιο πικρή (bitter). 
Σιρόπι σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει τελείως, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να αραιώσει τόσο όσο να στέκεται πάνω στο κέικ (ή τόσο όσο θέλουμε).
Προσωπικά μου αρέσει λίγο πιο αραιό ειδικά εάν σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια.
Tante Kiki
12 Comments
No