Το παιχνίδι των 7...


Τί είναι αυτό το παιχνίδι; Είναι ένα παιχνίδι με 7 αναρτήσεις του blog σου και έναν χαρακτηρισμό τους. Ένα παιχνίδι λίγο χρονοβόρο που όμως είναι και μια ματιά προς τα πίσω... σε όσα έχεις παρουσιάσει, την ποιότητά τους, το επίπεδό τους, την αξία τους για τους αναγνώστες του κάθε blog. Εδώ που τα λέμε είναι ... ένα είδος αποτίμησης της δουλειάς που έχεις κάνει, ένα είδος αυτοκριτικής θα έλεγα!!! Στο παιχνίδι με προσκάλεσε η καλή μου μπλογκοφίλη Penelope και δέχτηκα την πρόσκληση (αν και εδώ που τα λέμε αυτές τις ημέρες ...η ψυχολογία μου είναι στα "τάρταρα") μήπως και διασκεδάσουμε λιγάκι. Βέβαια, σκεπτόμουν γιατί αναφερόμαστε σε 7 αναρτήσεις; Έχει κάποια σχέση με την θεωρία ότι το 7 είναι  το σύμβολο της τελειότητας (επειδή είναι το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα ,το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο, κατά τους Πυθαγόρειους). Το 7 γενικότερα θεωρούνταν από τους περισσότερους λαούς ιερός αριθμός γιατί έκλεινε μέσα του μια μυστηριακή δύναμη.
Και για να συνεχίσω τον συνειρμό της Penelope που εντόπισε το 7 στις μέρες της εβδομάδας, στα φωνήεντα και στα θαύματα... 
7 είναι και τα θανάσιμα αμαρτήματα 
(αλαζονεία, λαιμαργία, οργή, απληστία, ζήλεια, τεμπελιά, λαγνεία)
7 είναι τα μυστήρια της εκκλησίας 
(γάμος, βάπτισμα, ευχέλαιο, μετάνοια, χρίσμα, Θ.κοινωνία, ιερωσύνη)
7 είναι οι σοφοί της αρχαιότητας
Βίας ο Πριηνεύς
Θαλής ο Μιλήσιος
Κλεόβουλος ο Ρόδιος
Περίανδρος ο Κορίνθιος
Πιττακός ο Μυτιληναίος
Σόλων ο Αθηναίος
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

7 είναι οι φθόγγοι της μουσικής
(ντο - ρε - μι -φα - σολ - λα - σι)
7 είναι τα χρώματα της ίριδας
(κίτρινο-βαθύ κυανούν-ερυθρό- ιώδες-κυανούν-πράσινο-πορτοκαλί)
7 είναι τα μέταλλα των αλχημιστών
(Ο χρυσός, ο άργυρος, ο υδράργυρος, ο χαλκός, ο σίδηρος, ο κασσίτερος, ο μόλυβδος)
Και αν συνεχίσουμε να ψάχνουμε θα βρούμε αρκετά ακόμα 7άρια...
Αντί γι αυτό όμως ας δούμε τις δικές μου 7 αναρτήσεις:
1- Η πιο όμορφη ανάρτηση:
Το παγωτό λουκούμι... γεύση από τα παλιά

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση με γοητεύει ο χρωματικός συνδυασμός. Το άσπρο του παγωτού με το αθώο ροζ που έχει το λουκούμι-τριαντάφυλλο και το υπέροχο μπλε της θάλασσας... με ταξιδεύουν σε παιδικές εποχές αθωότητας και ξεγνοιασιάς, σε καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στη θάλασσα και στο εξοχικό μου μαζί με το λευκό που έχει η γλύκα της ζάχαρης και η ομορφιά των λουλουδιών.
2- Η πιο δημοφιλής ανάρτηση
Φραουλένιο άλλειμα ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
Μια ανάρτηση που έγινε κατόπιν... παραγγελίας μιας αναγνώστριας. Υποσχέθηκα να δοκιμάσω και κατέληξα στη συγκεκριμένη φραουλομαρμελάδα... που τελικά δεν απογοήτευσε κανέναν σύμφωνα με τα στατιστικά του Tante Kiki, αν και δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη θα είναι η πιο δημοφιλής συνταγή!!!
3- Η πιο χρήσιμη ανάρτηση
Φύλλο για πίτα με 2 διαφορετικές τεχνικές...όπως ήξεραν οι γιαγιάδες μας
Από την αρχή που ξεκίνησα το blog Tante Kiki ήθελα να κάνω τη ανάρτηση αυτή για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα γιατί λατρεύω όλων των ειδών τις πίτες, δεύτερον γιατί θεωρώ ότι αυτές τις τεχνικές πρέπει να τις μαθαίνουν οι νεώτεροι μιας και είναι μέρος της παράδοσής μας και επίσης γιατί ήθελα να ...τιμήσω, αν και ίσως "ακούγεται" αστείο τη γιαγιά μου και τη μαμά μου που μου τις έμαθαν. Τελικά βέβαια, αυτή η ανάρτηση αποδείχθηκε όχι μόνον χρήσιμη αλλά και αρκετά διαχρονική. Εχθές, μου έστειλε σχόλιο η γλυκιά Helen Gr (στην ανάρτηση για τα μπισκοτάκια με φουντούκι) για να πει ότι το φύλλο της πίτας που έφτιαξε με την συνταγή και την τεχνική που σας έδειξα έγινε "καταπληκτικό". 
4- Η ανάρτηση που με ξάφνιασε με την επιτυχία της:
Cupcakes μόνον με κρόκους και επικάλυψη λαχταριστή κρέμα σοκολάτας... το συμπληρωματικό του κέικ των αγγέλων (yellow butter cake)
Η ιδέα αυτής της ανάρτησης δημιουργήθηκε όταν η πεθερά της αδερφής μου ανέφερε ότι της άρεσε το γνωστό "κέικ των αγγέλων" που είναι μόνον με ασπράδια αυγών και επειδή θέλησα να της το πάω σαν δώρο, σκέφτηκα να φτιάξω και το συγκεκριμένο κέικ που είναι μόνον με κρόκους. Η κρέμα σοκολάτας προέκυψε γιατί το συγκεκριμένο κέικ στην Αμερική το χρησιμοποιούν σαν παντεσπάνι, για βάση σε τούρτες και σκέφτηκα να το φτιάξω σαν ...τουρτάκι για τα βλαστάρια μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα έχει τόση επιτυχία!!!
5- Η ανάρτηση που δεν της δόθηκε η κατάλληλη προσοχή:
Μια ανάρτηση κι ένα γλύκισμα που θεωρώ ότι αδικήθηκε κι ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί. Τα συστατικά του... απλά, η διαδικασία... εύκολη, τα μπισκότα speculoos... γνωστές λιχουδιές και η κανέλα... αγαπημένη γεύση πολλών!!! Επιπλέον, νομίζω ότι η φωτογράφισή του δεν το αδικεί αλλά αντίθετα, είναι από τις πιο όμορφες (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται). Πάντως μια και με το παιχνίδι έρχεται ξανά στο προσκήνιο ή συγκεκριμένη συνταγή... φτιάξτε το γλυκό και δεν θα απογοητευθείτε!!! Πού ξέρετε, μπορεί να σας συνεπάρει η γοητεία του,
6- Η ανάρτηση που με έκανε περήφανη:
Για να πω την αλήθεια, περηφανεύομαι για αρκετές αναρτήσεις μου, είτε για την γεύση τους είτε για τη φωτογράφισή τους. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα cupcakes ταχινιού με την κρέμα παστέλι με έκαναν περήφανη γιατί έχουν πολλά προτερήματα και είναι δικής μου έμπνευσης (αν και με κούρασαν μέχρι να γίνουν). Είναι υγιεινά και θρεπτικά λόγω των συστατικών τους και ταυτόχρονα είναι fusion γιατί συνδυάζουν μια ιδέα ξένη όπως είναι τα cupcakes με καθαρά ελληνικές γεύσεις όπως είναι το ταχίνι και το παστέλι. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμα και το μόνο τους μειονέκτημα είναι οι θερμίδες τους (τί να γίνει ...δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!) και ίσως η φωτογράφισή τους που είναι μέτρια (πάντως σιγά-σιγά μαθαίνω).
7- Η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτηση:
Μια ανάρτηση αμφιλεγόμενη γιατί έχει έναν πραγματικό ανατρεπτικό συνδυασμό υλικών : το μέλι και το θυμάρι. Σε πολλούς έκανε εντύπωση, σε άλλους καλή και σε άλλους φάνηκε περίεργη συνταγή. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το παγωτό το λατρεύεις ή το σιχαίνεσαι... πάντως να το αγνοήσεις δεν μπορείς.
Αυτά για τις 7 αναρτήσεις μου και τώρα θυμήθηκα το βιβλίο του Τ.Ρόμπινς "Ο χορός των 7 πέπλων" ένα από τα πιο πολιτικά και χιουμοριστικά βιβλία του συγγραφέα αλλά και το τραγούδι της Μ.Φαραντούρη με τον αντίστοιχο τίτλο!!!
Απολαύστε το είναι ένα υπέροχο τραγούδι... 


Τελειώνοντας, με τη σειρά μου και σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού θα καλέσω στο παιχνίδι 5 μπλογκοφίλες:
1-Την γλυκιά Έρη του "Captain Cook"
2-Την αγαπημένη Έλενα του "Συνταγές της καρδιάς"
3-Την καλή φίλη Νάσια του "La casita de amistad"
4-Τις γλυκιές Μαρία και Χαρά του "Cookandfeed"
5-Την άξια συντοπίτισσα Βαλεντίνα του "Στον δικό μου υπέροχο κόσμο"
Tante Kiki
18 Comments
No