Τηγανίτες πατάτας Νο 2 ...από την Ιρλανδία


... Irish boxty pancakes
Καλησπέρα! Λέτε να περνάω τη φάση της τηγανίτας; Δεν ξέρω...ίσως...μπορεί!!! Αλλά δεν είναι και τόσο κακό!!! Ο λόγος που σας δίνω σήμερα αυτή τη συνταγή είναι ότι όταν βρήκα τις χθεσινές Ρωσικές τηγανίτες πατάτας, βρήκα και τις συγκεκριμένες που έχουν ελάχιστες διαφορές ως προς τα υλικά που χρειαζόμαστε για να τις ετοιμάσουμε αλλά και ως προς τον τρόπο παρασκευής ακόμα και ως προς τη γεύση τους.
Η διαφορά τους με τις αντίστοιχες Ρωσικές είναι ότι δεν περιέχουν αβγό ...αν και υπάρχουν αντίστοιχες συνταγές για boxty pancakes και με ...αβγό!!! Πάντως είτε με αβγό είτε χωρίς αβγό... οι συγκεκριμένες τηγανίτες (που μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο) είναι εξίσου νόστιμες αλλά και ουδέτερες ως προς τη γεύση δηλαδή, ταιριάζουν και με γλυκιά συνοδεία αλλά και με αλμυρή.
Αν, λοιπόν, κάποιος δεν θέλει, για λόγους υγείας, να έχουν αβγό μπορεί να κάνει τις Ιρλανδικές τηγανίτες. 
Επίσης, μπορούν να μετατραπούν εύκολα και σε νηστίσιμες τηγανίτες  (εκτός τις νηστίσιμες τηγανίτες με διάφορες γεύσεις που θα βρείτε σε παλιότερη ανάρτησή μου) εάν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας ή γάλα σόγιας που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ. 
ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες ψιλοτριμμένες πατάτες 
1/2 φλ. αλεύρι
1/3 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. τσ. γάλα
1/3 κ.γλ. baking
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή μαργαρίνη λιωμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον λεπτό τρίφτη ή τις ψιλοκόβουμε στο multi.
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες σε σουρωτήρι για να απομακρυνθούν τα υγρά τους για 15-20 λεπτά. 
Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, αλεύρι, baking, αλάτι, ελαιόλαδο ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ πηχτό.
Βάζουμε λίγη μαργαρίνη ή λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας και το τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Σημείωση: εάν δεν θέλουμε τα τηγανιτά, μπορούμε να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου και να ψήσουμε τις "τηγανίτες" μας, σε μέτριο φούρνο έως ότου ροδίσουν. Γίνονται εξίσου νόστιμες.
Σερβίρουμε ζεστές τις τηγανίτες αυτές γιατί είναι καλύτερες. 
Και για του λόγου το αληθές... ο πρώτος φανατικός καταναλωτής των Ιρλανδικών λιχουδιών ...η μικρή μου ανιψιά Βασιλικούλα! χαχαχα
Tante Kiki
12 Comments
No