Cupcakes με αμύγδαλο, φρέσκο ροδάκινο αλλά και μαρμελάδα


Μίνι κέικ, πεντανόστιμα, αφράτα και καλοκαιρινά, με κυρίαρχη τη γεύση του φρέσκου ροδάκινου αλλά και της μαρμελάδας ροδάκινο.
Θέλετε ένα γρήγορο σνακ ή κέικ για το πρωϊνό που όμως να μην είναι το συνηθισμένο αλλά να χαρακτηρίζεται από την εποχή του;
Διαβάστε τη παρακάτω συνταγή, φτιάξτε την και δεν θα σας απογοητεύσει...
ΥΛΙΚΑ για 6-7 κομμάτια
3 μεγάλα αβγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
25 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
2 ροδάκινα σε λεπτές φέτες
ελάχιστο αλάτι
1 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Με το σύρμα (αβγοδάρτη) χτυπούμε τα αβγά, με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά και μετά το αλάτι και την αμυγδαλόσκονη.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-7 φορμάκια.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη από τη μαρμελάδα και τη ρίχνουμε από πάνω (έτσι ώστε να "βουλιάξει" λίγο στο μείγμα).
Μπήγουμε 2-3 φέτες ροδάκινο, τη μία δίπλα στην άλλη και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα φιλέ.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκο βερίκοκο και μαρμελάδα βερίκοκο.
Πηγή: Goodfood 101, Cupcakes & small bakes, BBC Books
Tante Kiki
4 Comments
No