Φασολάκια σαλάτα... ένα εύπεπτο και υγιεινό πιάτο


Σαλάτα, πρώτο πιάτο, συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο; Φυσικά, όλα αυτά! Ένα πιάτο πολλών χρήσεων που σε καμμία θέση κατά τη διάρκεια ενός γεύματος δεν θα μας προδώσει και δεν θα μας απογοητεύσει γευστικά.
Νόστιμο, εύπεπτο, εύκολο και υγιεινό! Θέλουμε κι άλλα; Ένα πιάτο σε δύο παραλλαγές που συναγωνίζονται σε εμφάνιση και γεύση! Κι αν είστε σε δίαιτα;; Τότε αυτό το νόστιμο, μεσογειακής νοστιμιάς πιάτο επιβάλλεται μια και οι θερμίδες του είναι χαμηλές αλλά μπορεί άνετα να συνοδεύσει κι ένα ψητό στήθος κοτόπουλου.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια πράσινα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια (προαιρετικά)
100 γρ. φέτα (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα πράσινα φασολάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Συμπληρώνουμε το νερό μόλις το βλέπουμε να μειώνεται και προσθέτουμε και αλάτι προς το τέλος.
Όταν τα φασολάκια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ή τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε επάνω στα φασολάκια.
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε με λίγο ελαιόλαδο στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, τα κυβάκια ντομάτας και τους κύβους φέτα, να τα πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη και μόλις ζεσταθούν να κάνουμε μια φωλιά με τα φασολάκια και να βάλουμε στο κέντρο τις ζεστές ντομάτες με τη φέτα.
Περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι και σερβίρουμε κρύα ή χλιαρά.
Tante Kiki
6 Comments
No