Συμπυκνωμένο σιρόπι λεμονιού για δροσιστική λεμονάδα και...μπλογκοβραβεία!


Τί να ζητήσει κανείς μ' αυτόν τον καύσωνα... παρά μια δροσιστική λεμονάδα. Υπέροχη και γεμάτη παγάκια κίτρινη σαν το λεμόνι ή ροζ λεμονάδα του ονείρου σαν ροζ συννεφάκι που σε ταξιδεύει στον κόσμο της δροσιάς.
Και τί καλύτερο, παρά να έχουμε στο σπίτι έναν συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού για πολλές λεμονάδες κάτι σαν τις σπιτικές βυσσινάδες της γιαγιάς μας που γέμιζαν τα ποτήρια με σκούρο κόκκινο  όλο τον χρόνο και το στόμα μας με την απαράμιλλη ξυνή γλύκα του βύσσινου.
Έτσι κι αυτή η λεμονάδα... σαν να έρχεται από παλιά, ξυνή και γλυκιά ταυτόχρονα έτοιμη να ικανοποιήσει τη γεύση μας και ν' αποδιώξει την  ενοχλητική ζέστη που μας τυρρανάει.
Φτιάξτε το σιρόπι αυτό, αποστειρώστε ένα μπουκάλι και κρατήστε το εκτός ψυγείου... για 2 εβδομάδες (εάν, βέβαια, προλάβει και δεν εξαφανιστεί) μια και είναι σαν... γλυκό του κουταλιού.
ΥΛΙΚΑ
300 ml χυμό λεμονιού
450 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
Φλούδες από 2 λεμόνια ακέρωτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σιρόπι πηχτό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει και πάλι ένα σιρόπι πηχτό (σαν γλυκό του κουταλιού).
Βάζουμε στο ποτήρι 2-3 κ.σ. σιρόπι λεμονιού και συμπληρώνουμε με παγάκια και νερό ή σόδα.
Προσοχή: εάν το σιρόπι βράσει πολύ γίνεται σκούρο στο χρώμα...παρ΄όλα αυτά εάν δεν καραμελώσει τότε δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η γεύση όταν αυτό αραιώνεται με παγάκια, νερό ή σόδα για να έχουμε την λεμονάδα.
ΣΗΜ.: Το κανονικό χρώμα του είναι λίγο πιο ανοιχτό από το δικό μου σιρόπι στη φωτογραφία, όπου το μπουκάλι είναι ελαφρώς φυμέ στο χρώμα αλλά και μου "ξέφυγε" και το έβρασα 7-8 λεπτά περισσότερο από το κανονικό.
TIPS
* Εάν θέλετε να κάνετε τη λεμονάδα σας ροζ, απλά προσθέστε στο ποτήρι 1 κ.σ. σιρόπι γρεναδίνης.
Στο δεύτερο μέρος της ανάρτησής μου, θα ήθελα ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις καλές μου μπλογκοφίλες mia maria και mia xara για το γαλάζιο βραβείο "Aspassocon Blue" που μου χάρισαν.
Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να μου αφήνετε τα σχολιά σας αλλά και για το βραβείο... πάντα με κάνουν να αισθάνομαι και τα δύο αυτά γιατί, εδώ που τα λέμε, μπορεί τα βραβεία αυτά να κυκλοφορούν μεταξύ μας και πολλοί να μην καταλαβαίνουν την αξία τους, αλλά... είναι μια ανταμοιβή και μια αναγνώριση ότι όσα κάνεις είναι καλά κι αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών σου.
Με τη σειρά μου θα ήθελα κι εγώ να χαρίσω αυτό το βραβείο σε 10 μπλογκ που χαίρομαι να διαβάζω:
1- http://dr-evie.blogspot.com για τις πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, πληροφορίες και φωτογραφίες.
2- http://atannaskitchentable.blogspot.com για τις ωραίες συνταγές.
3- http://lacasitadeamistrad.blogspot.com για τις όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες.
4- http://unicornfoulini.blogspot.com για τα υπέροχα κείμενα των αναρτήσεων.
5-http://decocinaprincipalmente.blogspot.com για το όμορφο μπλογκ και τις συνταγές.
6- http://spirtokoyto.blogspot.com για τις ιδιαίτερες αναρτήσεις.
7-http://2handmadeart.blogspot.com για την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.
8- http://lepalaisgourmand.blogspot.com για τις δημιουργικές συνταγές.
9- http://chefkang.blogspot.com για τα μυστήρια της κουζίνας του.
10- http://puccarina.blogspot.com για την τρυφερότητα των αναρτήσεων και των κειμένων.
 Καλό βράδυ σε όλη τη μπλογκογειτονιά που είναι, πράγματι, υπέροχη!
 
Tante Kiki
12 Comments
No