Σπιτικό παγωτό ροδάκινο ... φρουτένια και υγιεινή απόλαυση!


Καλησπέρα και πάλι! Μέσα στην τόση ζέστη που καίει την Θεσσαλονίκη, η απόλυτη δροσιά και η σπιτική εμμονή που ονομάζεται παγωτό είναι ένας διατροφικός θησαυρός... αν και με κάποιες θερμίδες επιπλέον. Εκεί είναι το πρόβλημα για κάποιους! Βέβαια υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις. 
Ο βασικός και απλούστερος κανόνας είναι να επιλέξουμε το είδος του παγωτού που θα καταναλώσουμε γνωρίζοντας ότι "όσο πιο απλό τόσο πιο διαιτητικό". 
Ταυτόχρονα όμως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το παγωτό περιέχει πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που το κάνουν ένα καλό τρόφιμο για τα παιδιά και για τους ενήλικες. 'Ενα άλλο μυστικό είναι στην ποσότητα κατανάλωσής του, που πρέπει να είναι "μετρημένη". 
Σκεπτόμενη όλα αυτά, χάρηκα όταν ανακάλυψα τη συγκεκριμένη συνταγή γιατί είναι από εκείνες που συνδυάζουν απλότητα υλικών, χαμηλά λιπαρά, λίγη ζάχαρη και τη γλύκα ενός φρούτου και μάλιστα... όποιου φρούτου προτιμούμε, για να φτιάξουμε ένα υπέροχο παγωτό!
Το σημερινό παγωτό είναι απλό, φρουτένιο και με γιαούρτι. Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό του κόσμου... και με λίγες θερμίδες που όμως δεν του αφαιρούν τίποτε από τη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. φρέσκο ροδάκινο
250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε κομμάτια το ροδάκινο και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στο multi.
Το πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Πολτοποιούμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα μίγμα ομοιογενές.
Βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Μετά, βγάζουμε το παγωτό και το ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ (ή ακόμη και με αβγοδάρτη) για 1-2 λεπτά.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Χτυπούμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτυπούμε και πάλι το παγωτό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και ξηρούς καρπούς εάν θέλουμε. Πάντως και σκέτο είναι υπέροχο και γεμάτο φρούτο.
TIPS
Εάν χρησιμοποιήσουμε άλλο φρούτο(εκτός από φράουλες που είναι η ίδια ποσότητα ζάχαρης), ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης, κατόπιν δοκιμής. 
ΙΔΕΑ!
Φτιάξτε αυτό το παγωτό μαζί με τα παιδιά... πολτοποιήστε εσείς το φρούτο που τους αρέσει και αφήστε τα να ανακατέψτουν αυτά το φρούτο με το γιαούρτι και τη ζάχαρη... η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα τα βοηθάει να μην βαριούνται τώρα που δεν έχουν σχολείο ασχολούμενα με κάτι δημιουργικό!
Ένας πολύ καλός τρόπος να καταναλώνουν τα παιδιά περισσότερο γιαούρτι και φρούτα!
Πηγή: Περιοδικό "ΕΤ Κουζίνα" νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη, Μάιος 2009
Tante Kiki
8 Comments
No