Κρύα σάλτσα φέτας με μέλι και λεμόνι για τηγανιτά ή ψητά λαχανικά και όχι μόνον!


Χωρίς σχόλια! 
Ένα θαυμάσιο ντρέσινγκ ή ντιπ για τηγανιτά λαχανικά αλλά και κεφτεδάκια. 
Για κρύα μακαρονοσαλάτα, ντοματοσαλάτα με κριθαροκούλουρο, πράσινη σαλάτα.
Ως ντιπ, με κριτσίνια ή μπαστουνάκια λαχανικών αλλά και ως άλειμμα σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σε κράκερς.
Δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη σε καλοκαιρινό μπουφέ, καθισμένη υπερήφανα μέσα σε αλμυρά ταρτάκια, γαρνιρισμένα με αγγουράκι και δυόσμο ή ακόμα και με μια φετούλα τηγανιτού ή ψητού λαχανικού.
Θέλετε να πω κι άλλα; Νομίζω ότι η συγκεκριμένη σάλτσα φέτας είναι απλώς ανεπανάληπτη αλλά και πολυτάλαντη μια και είναι πολύπλευρη και ταιριάζει με τόσα πιάτα! 
Η πολύ εύκολη και ωραία συνταγή είναι της Ν.Ισμυρνόγλου.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, κομματιασμένη με τα χέρια
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γλ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κ.σ. μέλι 
1/3 φλ. τσ. γάλα ή γιαούρτι
1/2 κ.σ. ρίγανη ξερή ή φρέσκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο multi τη φέτα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το γάλα και τη ρίγανη και τα δουλεύουμε για λίγο, έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί και γίνει παχύρρευστο.
Εάν η σάλτσα γίνει πυκνή, την αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Εάν, όμως, γίνει αραιή, προσθέτουμε λίγη θρυμματισμένη φέτα και ξαναδουλεύουμε στο μπλέντερ ή στο multi.
Αυτό είναι όλο κι όλο... η διάρκεια της προετοιμασίας της είναι μόνον 8-10 λεπτά!
Πηγή: Περιοδικό "Γαστρονόμος" / Νο 57 / Ιανουάριος 2011
Tante Kiki
7 Comments
No