Παρφέ καρπούζι... ένα παγωτό διαφορετικό, δροσερό και μόνον με 4 υλικά!


Για όσους λατρεύουν το καρπούζι!
Παγωτό καρπούζι... για μένα έχει την ιστορία του! Πέρυσι το καλοκαίρι, κάποιο βραδάκι που κάναμε βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περάσαμε από παλιό και γνωστό ζαχαροπλαστείο και η ανιψούλα μου, η "chef'' Ιωάννα, ζήτησε παγωτό καρπούζι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν... τί παγωτό κι αυτό...καρπούζι!
Το δοκίμασα... αλλά παρότι λατρεύουμε οικογενειακώς το καρπούζι (περιττό να σας πω ότι μπορούμε να ζούμε μόνον με καρπούζι το καλοκαίρι)...δεν τρελλάθηκα! Τρελλάθηκε όμως η Ιωάννα κι όταν η Ιωάννα τρελλαίνεται για φαγώσιμο για μένα (ως γνωστή και παροιμιώδης "χαζοθεία") είναι αδιανόητο να μην δοκιμάσω να το φτιάξω!
Ξεκίνησα λοιπόν τους πειραματισμούς που, όμως δεν με ικανοποιούσαν ιδιαίτερα, μια και δεν ήθελα σορμπέ ή γρανίτα καρπουζιού αλλά ένα παγωτό με περισσότερες θερμίδες (και μη σκεφτείτε για μένα...γιατί εγώ σε λίγο θα τις κόψω όλες -:)) αλλά για την μικρή μας Ιωάννα)!
Έχοντας, λοιπόν, αγοράσει πολύ πρόσφατα το βιβλίο "Είναι γλύκισμα", κυκλοφορώ συνεχώς μ' αυτό στο χέρι... όχι μόνον γιατί μου αρέσει να διαβάζω στην αρχή όλες τις συνταγές αλλά και γιατί έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες των γλυκών. Έτσι, βρήκα ένα γρήγορο παγωτό με ροδάκινο και σκέφτηκα να το αλλάξω σε παγωτό με καρπούζι. Βέβαια έκανα πολλές αλλαγές...κοινώς... της "άλλαξα τα φώτα" της συνταγής αλλά... το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε. 
Απέκτησα το παγωτό καρπούζι που ήθελα, σπιτικό και γεμάτο με τη γεύση του καρπουζιού και όταν η Ιωάννα αλλά και η Βασιλικούλα έφαγαν και ξετρελλάθηκαν ήταν "το καλύτερό μου" (τελικά βέβαια... το τίμησαν όλοι δεόντως)!
Πανεύκολο ακόμη και για όσους δεν έχουν ξαναφτιάξει ποτέ παγωτό μια και το πιο δύσκολο στο συγκεκριμένο παγωτό είναι να βγάλουμε τα κουκούτσια του καρπουζιού (εκτός εάν αγοράσουμε μια ποικιλία που κυκλοφορεί και δεν έχει κουκούτσια, οπότε το θέμα απλοποιείται).
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρπούζι πολτοποιημένο στο multi
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
400 ml γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε φέτες το καρπούζι και βγάζουμε προσεκτικά τα κουκούτσια.
Το βάζουμε στο multi και το πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρπούζι με την καστανή ζάχαρη και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (συνήθως χρειάζεται 400 ml γάλα και 4-5 λεπτά χτύπημα).
Αναμιγνύουμε τον πολτό καρπουζιού με την κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρίσει.
Εάν υπάρχει παγωτομηχανή, το βάζουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
Εάν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, έχουμε ήδη βάλει στην κατάψυξη ένα πλαστικό ή ακόμα καλύτερα, μεταλλικό μπολ να κρυώσει.
Βάζουμε το παγωτό μέσα σ' αυτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Μετά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε με το μίξερ. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 5-6 φορές και μετά αφήνουμε να παγώσει.
Προσοχή:η διαδικασία του επαναλαμβανόμενου χτυπήματος με το μίξερ γίνεται για να παγώσει το παγωτό ομοιόμορφα, χωρίς κρυστάλλους και να μην είναι πολύ σκληρό. Φυσικά, μπορούμε να το βάλουμε και να το αφήσουμε να καταψυχθεί αμέσως.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε για 6-8 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και το σερβίρουμε εύκολα.
Tante Kiki
13 Comments
No