Φιλέτο κοτόπουλου με κρούστα σουσαμιού και σάλτσα φέτας... τηγανιτό στη γάστρα!


Yπέροχα μοναδικός συνδυασμός γεύσεων... 
Ένα φιλέτο κοτόπουλου πεντανόστιμο αλλά και υγιεινό. Ένας συνδυασμός γεύσεων που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο "ουρανίσκο". Συνοδευμένο από μια σάλτσα φέτας-μουστάρδας και αρωματικό ρύζι μπασμάτι εισβάλλει δυναμικά στη λίστα των αγαπημένων μας πιάτων.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
Για το κοτόπουλο
6 στηθάκια κοτόπουλου
8 κ.σ. σουσάμι
8 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο στον τρίφτη
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.γλ. ρίγανη 
1/2 κ.γλ. δενδρολίβανο ξερό 
1/2 κ.γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. θρούμπι
1/2 κ.γλ. μαντζουράνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
25 γρ. μαργαρίνη από το ψυγείο σε κομματάκια
Για τη σάλτσα μουστάρδας-φέτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία)
100 γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη
2 κ.σ. μουστάρδα έτοιμη ή σκόνη μουστάρδας
Για γαρνίρισμα
2 φλ. ρύζι μπασμάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό ελαιόλαδο με λίγο αλάτι, τη μουστάρδα και τη κέτσαπ (προσοχή στο αλάτι γιατί και το πεκορίνο είναι αλμυρό).
Το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ρίχνουμε στη γάστρα.
Σε άλλο μπολ ή πιάτο ανακατεύουμε το σουσάμι με το τριμμένο πεκορίνο, τα ξερά αρωματικά και το πιπέρι. Κρατούμε από το μίγμα αυτό, 3-4 κ.σ. σε ένα άλλο μπολάκι.
Πλένουμε τα στηθάκια του κοτόπουλου και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μίγμα του ελαιόλαδου.
Ύστερα, τα πανάρουμε στο μίγμα του σουσαμιού με το πεκορίνο και τα αρωματικά  και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη γάστρα. 
Ρίχνουμε τα κομματάκια της μαργαρίνης από πάνω και 1 φλ. τσ. νερό.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη γάστρα και γυρίζουμε προσεκτικά τα στηθάκια από την άλλη πλευρά. Πασπαλίζουμε με το μίγμα σουσαμιού, πεκορίνο και αρωματικών που έχουμε κρατήσει και βάζουμε να ψηθούν με κλειστή τη γάστρα για άλλα 30 λεπτά.
Ελέγχουμε εάν είναι έτοιμα και κλείνουμε το φούρνο.
Για τη σάλτσα μουστάρδας-φέτας
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα να βράσουν για λίγο.
Προσθέτουμε τη φέτα και βράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να γίνει παχύρρευστη. 
Για γαρνίρισμα
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεως.
Το σερβίρουμε στο πιάτο δίπλα στο κοτόπουλο και ρίχνουμε επάνω λίγο από το μίγμα του σουσαμιού που υπάρχει στη γάστρα.
Καλή όρεξη!
Tante Kiki
10 Comments
No