Mousse ροδάκινο με καραμελωμένα ροδάκινα σε ποτήρι... καλοκαιρινή δροσιά με συναρπαστική γεύση



Μια mousse που χρειάζεται μόνον 4 υλικά και το πολύ 10 λεπτά για να ετοιμαστεί και να μπει στο ψυγείο! Μια mousse που με τη μοναδική καλοκαιρινή της δροσιά απογειώνει τη γεύση μας και μας στέλνει κατευθείαν στον παράδεισο!! Ονειρεμένο επιδόρπιο, ελαφρύ, καλοκαιρινό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τα ζεστά απογεύματα, μπορούμε να το καταναλώσουμε χωρίς ιδιαίτερες τύψεις!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. τυρί κρέμα ( ή μασκαρπόνε)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 3 ροδάκινα κομπόστα + 2 ροδάκινα σε φέτες για να καραμελώσουμε 
  • 3-4 κ.σ. καστανή ζάχαρη + 4 κ.σ. για να καραμελώσουμε τα ροδάκινα και τους ξηρούς καρπούς
  • 1 βανιλέτα (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα και φουντούκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. νερό σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα, βγάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Εάν έχουμε έτοιμη κομπόστα απλώς πολτοποιούμε στο multi τα 3 ροδάκινα.
  3. Εάν είναι ωμά ροδάκινα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. 
  4. Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με 1 φλ. ζάχαρη και 1 φλυτζ. νερό και τα βράζουμε σ' αυτό μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, τα πολτοποιούμε όπως την έτοιμη κομπόστα.
  5. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε το τυρί-κρέμα ή το μασκαρπόνε, τη βανιλέτα και τη ζάχαρη.
  6. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και τον πολτό των ροδάκινων και χτυπάμε το μίγμα για λίγο.
  7. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες έτσι ώστε η μους να σφίξει.
  8. Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα 2 ροδάκινα και τα βάζουμε με τις άλλες 2 κ.σ. ζάχαρη στο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα και τα γυρίζουμε με προσοχή ώστε να καραμελωθούν καλά.
  9. Μετά μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα ροδάκινα και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

TIPS
* Μια εύκολη και γρήγορη λύση για να αποφύγουμε να καραμελώσουμε ξηρούς καρπούς είναι να έχουμε στο σπίτι μερικά παστέλια ξηρών καρπών ανάμικτων ή αμυγδάλων και φουντουκιών. Υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Παίρνουμε ένα από αυτά τα παστέλια, το ψιλοκόβουμε στο multi και έχουμε εύκολα καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (αν και λιγότερο γευστικούς από αυτούς που θα φτιάχνουμε εμείς).
Το ίδιο ισχύει και με τα ροδάκινα κομπόστα... εάν έχουμε έτοιμη κομπόστα ροδάκινου στο σπίτι... απλώς χρησιμοποιούμε το multi για να πολτοποιήσουμε τα ροδάκινα.
* Εάν θέλουμε τη mousse πιο σφιχτή ή θέλουμε να τη σερβίρουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής μπορούμε να προσθέσουμε 15γρ. ζελατίνη (σε φύλλα ή σκόνη) ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Tante Kiki
12 Comments
No