7 Ιουνίου, μια υπέροχη βραδιά για τους food bloggers αλλά και τους food lovers


Καλησπέρα σε όλους και όλες εκεί έξω!  Εχθές, νομίζω ότι ήταν μια από τις πολύ όμορφες βραδιές, τουλάχιστον για μένα!!
Στην αίθουσα τελετών του ΙΕΚ Ξυνή, στη Θεσσαλονίκη,γνώρισα τους ιδρυτές της κοινότητας των Greek food blogs, την κα Βίκυ Κουμάντου και τον κο Γιώργο Δέτση καθώς και σημαντικούς συναδέλφους food bloggers αλλά και food lovers.
Η βραδιά ήταν πράγματι πολύ καλά οργανωμένη και το πρώτο μέρος περιελάμβανε την παρουσίαση του  εαυτού μας και των blog μας... 
Και μετά ομιλίες των...
Χ.Σακαλή,executive chef στο EXCELSIOR, 5 αστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλος της αλυσίδας Small Luxury Hotels, 


Ε.Μπλέτσα, συγγραφέα του βιβλίου «Μαγειρική Οικονομία», παρουσιαστή της εκπομπής «Η Κουζίνα της Μαμάς» και δημιουργό της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Υπέροχος, γεμάτος χαρά, θετική ενέργεια και αυθορμητισμό





Κική Παναγιώτου, Οινοτεχνολόγου και Sommelier που εργάζεται στο Κέντρο Οίνου «Οινολόγος» και ασχολείται με τη γευσιγνωσία κρασιών. 






Και μια αναμνηστική φωτογραφία "δανεισμένη" από ξένη φωτογραφική μηχανή (!!!)
Μπαίνοντας μέσα, η πρώτη που συνάντησα ήταν η υπέροχη Βίκυ Κουμάντου που με αναγνώρισε αμέσως, αν και δεν με είχε δει ποτέ! Ένιωσα αμέσως την θετική αύρα της και αισθάνθηκα "σαν στο σπίτι μου".
Η επόμενη που γνώρισα ήταν η πολύ γλυκιά Αχτίδα (πιστέψτε με, της ταιριάζει απόλυτα το ψευδώνυμο μια και εκπέμπει χαρά, ευτυχία και γλύκα, και χαίρομαι πολύ που μένει εδώ και θα μπορούμε να κάνουμε παρέα) και όπως η ίδια είπε "αποκτήσαμε πρόσωπο" και τον σύζυγό της.
Τί να πω για την Σέρυλ, που με εντυπωσίασε με την παρουσίαση και την ευγένειά της αλλά και την Δήμητρα Βέργου από τα Γρεβενά που είναι πραγματικά ένα πολύ ξεχωριστό άτομο, τον Δύσπιστο, τον Γαργαντούα...
Χάρηκα επίσης που γνώρισα κάποιες συναδέλφους, καθηγήτριες Γαλλικών, την Ρόζα που ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα και την Νιόβη.
Γενικά όλος ο κόσμος εκεί ήταν υπέροχος και ο Γιώργος προσπάθησε να με κατατοπίσει σε κάποιες απορίες μου σχετικά με το blog (ακόμη έχω απορίες!!!!).
Βέβαια, τί να πω για μένα που ξέχασα την φωτογραφική μου μηχανή κι έτσι ό,τι σας δείξω θα είναι από φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου και από άλλες δανεισμένες από τις νέες μου φίλες.
Πράγματι, ευχαριστώ πολύ την κοινότητα των Greek Food Blogs για την σύναξη αυτή κι ελπίζω να είναι μόνον η αρχή μια και τέτοιες πρωτοβουλίες μας κινητροδοτούν, μας γεμίζουν χαρά (είναι πολύ ωραίο να ανήκεις σε μια κοινότητα με τα ίδια χόμπυ) αλλά και μας επιμορφώνουν κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την θέση μας ως food bloggers έτσι ώστε να μπορούμε να μοιραζόμαστε τη γνώση για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής με τους αναγνώστες μας.
Τέλος, γευτήκαμε υπέροχες νοστιμιές που είχαμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι αλλά και μας είχαν προσφέρει το κτήμα Θυμιόπουλου, το Exelsior hotel και ο ξενώνας Amanita.
Στο τέλος αυτής της ωραίας βραδιάς κληρώθηκαν κάποια υπέροχα βιβλία και χάρηκα πολύ για το βιβλίο που κέρδισα: "Πώς να «σκοτώσετε» τον sommelier σας" της Σωτηρίας Στράτη. Είναι ένας μικρός οδηγός –βοηθός τσέπης, για όσους θέλουνε να μάθουν εύκολα και γρήγορα ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για τους ίδιους και το γεύμα τους. Αποκτώντας μόνοι τους κριτική σκέψη και γεύση μπορούν να ικανοποιήσουν μόνοι τους όλες τις γαστρονομικές τους προσδοκίες.
Ζητώ συγγνώμην για τις φωτογραφίες αλλά...δυστυχώς τώρα έγινε, πήγα χωρίς την φωτογραφική μηχανή μου (μεγάλη γκάφα!!!! από την ανυπομονησία μου να φύγω γρήγορα για να μην αργήσω!!!!).
Καλή σας νύχτα και εύχομαι αυτή να ήταν μόνον η αρχή!
Tante Kiki
7 Comments
No