Whoopie pies σοκολάτας γεμάτα με βουτυρόκρεμα βανίλιας... η "εθιστική" αμερικανική συνήθεια!


Καλή εβδομάδα σε όλους!! Δευτέρα απόγευμα και μια και για μένα η ημέρα αυτή δείχνει προς την αρχή των κλασσικών μίνι διακοπών μέχρι το τέλος των σχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, σας κερνάω ένα υπέροχο whoopie pie, όπως λένε οι Αμερικανοί τα μαλακά μπισκοτάκια γεμιστά μπισκοτάκια.
Αφήστε που, τώρα που τα παιδιά γράφουν εξετάσεις είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να "τσιμπολογήσουν" κανένα γλυκάκι που βοηθάει στην αύξηση της ενέργειας που τόσο έχουν ανάγκη!!
Αλήθεια, ξέρετε την ιστορία αυτού του μπισκότου;  
Οι γυναίκες των Άμις της Πενσυλβάνια στην δεκαετία του 1920, έφτιαχναν και έδιναν μαζί  στους άνδρες τους,  που ήταν αγρότες και πήγαιναν στα χωράφια, μικρά κέικ. Με ό,τι περίσσευε, λοιπόν, έφτιαχναν τα μαλακά αυτά σοκολατένια μπισκοτάκια γεμισμένα με κρέμα και τα ονόμαζαν hucklebucks. Όταν οι άνδρες τα έβρισκαν στα "ταπεράκια" τους φώναζαν από τη χαρά τους  "Whoopie!" κι έτσι καθιερώθηκε το όνομά τους.
Μιαν άλλη εκδοχή είναι ότι τα παιδιά των Άμις φώναζαν "Whoopie!" όταν έβρισκαν γεμάτα χαρά, αυτά τα γλυκάκια. Όποια και να είναι, πάντως, η καταγωγή τους ή η γεύση τους, είναι πράγματι καταπληκτικά! 
Εύκολη, γρήγορη και απολύτως πετυχημένη η συνταγή  "ζητάει" από μόνη της να μπει στην κουζίνα σας κι από κει να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας (και όλων όσων αγαπάτε και φροντίζετε) με όποια γεύση λατρεύετε!!! Μην αργείτε, λοιπόν, συγκεντρώστε τα υλικά και φύγαμε...
ΥΛΙΚΑ για 36 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός τους)
για τα μπισκότα
100 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (ή για όλες τις χρήσεις)
75 γρ. βούτυρο 
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
40 γρ. κουβερτούρα μαύρη
15 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ χωρίς καφείνη (προαιρετικό)
1/2 κ.γλ. μπέικιν 
ελάχιστο αλάτι
για τη γέμιση
60 γρ. βούτυρο
180 γρ. άχνη κοσκινισμένη
2-3 καψουλάκια βανίλιας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
για τα μπισκότα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βάζουμε σε μπεν μαρί, το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και "βγάζουμε" από τη φωτιά να κρυώσει το μίγμα.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά, το αλάτι και την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε τον καφέ και το μπέικιν.
Μόλις τα αβγά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, χτυπώντας το μίγμα συνεχώς.
Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά και το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου έχουμε μια ημίρευστη ζύμη λεία.
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ακόμα καλύτερα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής που την έχουμε κόψει από κάτω, το μίγμα και σχηματίζουμε τα μικρά μπισκοτάκια.
Ψήνουμε για 8-9 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, να κρυώσουν προτού να τα γεμίσουμε.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά, περίπου, το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όσο περισσότερο μαλακώσει τόσο καλύτερα είναι...).
Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε την άχνη και την προσθέτουμε στο βούτυρο σε 3 δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, η γέμιση για τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμη. 
Σύνθεση
Εφαρμόζουμε δύο δύο τα μπισκοτάκια για να δούμε ποιά ταιριάζουν καλύτερα στο μέγεθος μεταξύ τους.
Ύστερα, τα γεμίζουμε με λίγη κρέμα βανίλιας που την βάζουμε στο κέντρο και ακουμπώντας το δεύτερο μπισκοτάκι από πάνω, το πιέζουμε ώστε η γέμιση να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα και η γέμιση θα "σφίξει" μετά από κάποιες ώρες.
TIPS
* Η βουτυρόκρεμα έχει αρκετή άχνη γιατί έτσι "σφίγγει" δηλαδή στερεοποιείται. Εάν δεν μας πειράζει να μην είναι πολύ "σφιχτή"  μπορούμε να μειώσουμε την άχνη ή εάν την θέλουμε ακόμη πιο "στερεή" μπορούμε να την αυξήσουμε κατά 20 γραμμάρια.
* Επίσης, μπορούμε να δώσουμε άλλη γεύση στην βουτυρόκρεμα, προσθέτοντας σ'αυτή:
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1-2 φράουλες πολτοποιημένες αλλά τότε θα πρέπει να αυξήσετε την άχνη για να έχουμε μια τελική κρέμα σφιχτή 
- 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ που τον έχουμε κοσκινίσει μέσα στην άχνη
- 2 κ.γλ. κακάο σκόνη που το έχουμε κοσκινίσει μέσα στην άχνη
Καλή επιτυχία και καλό σας βράδυ!
Tante Kiki
23 Comments
No