Μπισκότα "Melting moments" ... καταπληκτικά μπισκοτάκια από την μακρινή Αυστραλία.


Καλησπέρα σε όλες και όλους εκεί έξω!!!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να εκτονώνεστε με μαγειρικά πειράματα και γλυκιές δημιουργίες όπως εγώ γιατί, πώς να το κάνουμε...είναι μια χαλαρωτική διέξοδος και τα άδυτα της κουζίνας... ένα πολύ καλό καταφύγιο για να ξεχνούμε τα πάντα ή σχεδόν).
Πριν από μερικές ημέρες, έψαχνα στο διαδίκτυο για καινούργια βιβλία συνταγών και ανακάλυψα κάποια με γλυκιές συνταγές από την Αυστραλία. Μπήκα στην διαδικασία να σκέφτομαι εάν αξίζει ή όχι να το αγοράσω, όταν... είδα ότι έδινε μια από τις συνταγές του, για μπισκότα βανίλιας, γεμιστά με κρέμα λεμονιού που είχαν το όνομα : "melting moments" και για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε το όνομα, μου άρεσε και η συνταγή κι έτσι τα έφτιαξα.
Περιττό να πω ότι το πείραμα υπήρξε 100% επιτυχημένο. Τα μπισκοτάκια μαλακά και αφράτα, λιώνουν στο στόμα αναδύοντας όλο το υπέροχο άρωμα του λεμονιού και γεμίζοντας την ύπαρξή σου με την γλύκα τους. Τέλειαααα, απίθαναααα! Να η απλούστατη συνταγή τους, που μου θυμίζει λίγο τους κουραμπιέδες!!!
ΥΛΙΚΑ για 25 κομμάτια
Για το μπισκότο
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανιλέτα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
225 γρ. αλεύρι γενικής χρήσεως κοσκινισμένο
75 γρ. κορνφλάουρ
Για την βουτυρόκρεμα λεμονιού
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το μπισκότο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη βανιλέτα και την άχνη και τα χτυπούμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι σε δύο δόσεις και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με αλευρωμένα χέρια, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού (αλευρωμένο επίσης) και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε 2.5 εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο.
Τα πιέζουμε με ένα αλευρωμένο πηρουνάκι για να γίνουν πλατιά.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, πριν να τα βάλουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την βουτυρόκρεμα λεμονιού
Χτυπούμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Σύνθεση
Ταιριάζουμε δύο δύο τα μπισκοτάκια και βάζουμε λίγη κρέμα στο ένα από τα δύο.
Πιέζουμε το άλλο και τα κάνουμε "σάντουιτς".
Πριν να τα σερβίρουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Macaroons and Biscuits ("Australian Women's Weekly") 
Tante Kiki
4 Comments
No