Mousse σοκολάτας με kahlua: Όταν η υπογλυκαιμία χτυπάει κόκκινο!



Μια μους σοκολάτας πάντα χρειάζεται. Ειδικότερα μια μους που γίνεται ταχύτατα και δεν έχει αβγά, όπως είναι η μους σοκολάτας που φτιάχνει η αδερφή μου και είναι μια από τις σοκολατένιες σπεσιαλιτέ της (όπως συμβαίνει και με κάθε ...δηλωμένο, αξιοπρεπή σοκολατομανή).
Από πού βρήκε τη συνταγή... θα σας γελάσω και δεν το θέλω, η γυναίκα. Έχει όμως τόσο σημασία; Φαντάζομαι πως όχι γιατί εκείνο που, πραγματικά, "μετράει" είναι η ευκολία και η γεύση ενός γλυκού.
Και η μους αυτή δεν υπολείπεται σε γεύση αλλά ούτε σε ευκολία. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε όπως τη λάτρεψα κι εγώ από την "πρώτη φορά που συναντηθήκαμε" ...όχι με την αδερφή μου ... με τη μους εννοώ! χαχαχα
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγύ 500 γρ. ψυγείου
400 γρ. κουβερτούρα ( 2 κουβερτούρες)
2 κ.σ. λικέρ kahlua
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε μπολ πάνω από νερό που βράζει) τις 2 κουβερτούρες.
Χτυπάμε τη σαντιγύ, προσθέτοντας το kahlua και σιγά σιγά το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. 
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά το σερβίρουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή, γιατί όχι, με ένα κουτάλι.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι φράουλας ή φράουλες φρέσκιες, σαντιγύ, ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ή γλυκό κουταλιού βύσσινο και ένα πουράκι σοκολάτας.
TIPS
* Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και 1 κ.σ. καφέ φίλτρου με γεύση σοκολάτα ή να αντικαταστήσουμε το λικέρ kahlua με κονιάκ ή ρούμι ή να μην βάλουμε καθόλου το kahlua και να γίνει μια αμιγής μους σοκολάτας.
Επίσης, αντί για φυτική σαντιγύ ψυγείου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτί σαντιγύ Morfat, έτσι ώστε μπορούμε να έχουμε πάντα τα υλικά για την παρασκευή της, στο ντουλάπι της κουζίνας μας.
Tante Kiki
14 Comments
No