Γλυκιά ομελέτα φτιαγμένη από παιδικά χεράκια για παιδάκια!


Η σωστή διατροφική συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική για την καλή ανάπτυξη των παιδιών και την αποφυγή είτε της παιδικής παχυσαρκίας είτε της παιδικής τροφικής επιλεκτικότητας και ανορεξίας.
Πολλές φορές, τα πιτσιρίκια μας αρνούνται να φάνε το φαγητό της μαμάς απαιτώντας κάποιο γλυκό ή junk food ή απλά σηκώνονται από το τραπέζι και αποχωρούν νηστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα "πεδίο μαχών" στο σπίτι.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, όμως, ότι η κουζίνα μπορεί να γίνει ένα ιδανικό "πειραματικό εργαστήριο", όπου το παιδί και η μαμά θα παίξουν με τη μαγειρική, θα συσφίξουν τις σχέσεις τους, θα εκφράσουν και θα μοιραστούν συναισθήματα, θα αναλάβουν ευθύνες αλλά και θα μάθουν να δοκιμάζουν μαζί  νέες γεύσεις. 
Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά δοκιμάζουν πιο εύκολα τις νέες γεύσεις, προτού τις δεχθούν ή τις απορρίψουν, όταν τις έχουν μαγειρέψει τα ίδια!
Φυσικά, αυτά τα ξέρουν οι περισσότερες, ίσως, σύγχρονες μαμάδες, ειδικά αυτές με παιδάκια ανόρεχτα γι αυτό κι εγώ θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με τη δική μου εξάχρονη, σχεδόν, ανιψιά που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
Η πολυαγαπημένη μου ανιψιά Ιωάννα, λοιπόν, από την αρχή που ξεκίνησα αυτό το foodblog παρακολουθεί ανελλιπώς και μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του. 
Έτσι, εδώ και δύο ημέρες, ξαφνικά άρχισε να μου ζητάει να κάνει ένα "μαγειρικό πείραμα", όπως  η ίδια λέει, για να το αναρτήσουμε. Σήμερα, μη μπορώντας να της χαλάσω το χατήρι, φτιάξαμε μαζί μια αυτοσχέδια ομελέττα (να σημειώσω ότι σιχαίνεται το αυγό) και το θαύμα έγινε... έφαγε, χωρίς να της πούμε ούτε μια κουβέντα, σχεδόν τη μισή! 
Κρατώντας την υπόσχεσή μου, από σήμερα καλωσορίζω στο blog αυτό, τη νέα εκκολαπτόμενη chef Ιωάννα που θα είναι και η αποκλειστική διαχειρίστρια της στήλης : "Παιδικά μαγειρέματα με τη μαμά".  Εγώ, ως απλή γραμματέας θα γράφω τις συνταγές!! (χαχαχα)
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. γάλα πλήρες
6-7  μπισκότα petit beurre θρυμματισμένα
1 κ.σ. μέλι
1 αυγό
2-3 φράουλες κομμένες (ή ό,τι άλλο φρούτο αγαπάει το παιδί)
Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα και το μέλι.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε τα μπισκότα να μαλακώσουν, το μέλι να λιώσει και προσθέτουμε το αυγό.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο μπολάκι. 
Το ψήνουμε για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων στη μεσαία σκάλα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Γαρνίρουμε με τις φράουλες.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Καλή  Επιτυχία και καλή όρεξη σε όλα τα παιδάκια!
Tante Kiki
4 Comments
No