Ζελέ με πολτοποιημένα φρούτα! Νηστίσιμο, χωρίς ζάχαρη και δροσιστικό!


Αγόρασα εχθές το καινούργιο τεύχος του περιοδικού "Γλυκιές ιστορίες" και με μεγάλη έκπληξη διάβασα μια συνταγή παρόμοια (όχι ίδια) με μια κρέμα-ζελέ που φτιάχνω με πολτό φρούτων!
Βέβαια, εγώ την κρέμα αυτή την έφτιαξα, ξεκινώντας από τα πολτοποιημένα φρούτα που έτρωγαν οι ανιψιές μου όταν ήταν μωράκια και απλά την τροποποίησα κάποια στιγμή καλοκαιριού που ήρθε μια φίλη στο σπίτι και δεν είχα τίποτε άλλο γιατί μόλις είχα γυρίσει από διακοπές.
Σκεφτόμουν, λοιπόν, εδώ και μερικές εβδομάδες, να ανεβάσω τη συνταγή ή δεν αξίζει, αν και είναι πολύ δροσιστική και εγώ την φτιάχνω χωρίς καθόλου ζάχαρη για να μην έχει περισσότερες θερμίδες.
Τώρα όμως, το αποφάσισα και σας την δίνω...
ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα 
1 μήλο
3 φράουλες
150 γρ  χυμό πορτοκάλι
1 κουτάκι ζελέ φράουλα ή μπανάνα 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο multi.
Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτουμε και τον πολτό φρούτων.
Βάζουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα σε κομμάτια, που τα βάζουμε επάνω αφού παγώσει και μετά, αλλά και καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.
Είναι ένα δροσιστικό επιδόρπιο,  εύκολο και γρήγορο, με όλες τις βιταμίνες των φρούτων, που μπορεί να δεχθεί πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις επιθυμίες μας.
Σας παρουσιάζω μερικές από τις παραλλαγές αυτές...
TIPS
* Μπορούμε αντί για ζελέ φρούτων να χρησιμοποιήσουμε 8-10 γρ. απλό ζελέ σκόνη, που θα το λιώσουμε σε λίγο νερό.
* Μπορούμε να γαρνίρουμε τη κρέμα με γιαούρτι με λίγα λιπαρά.
Εάν πάλι, θέλουμε τη κρέμα πιο γλυκιά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. φρουκτόζη ή μέλι.
Επίσης με τη κρέμα αυτή μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό σε ποτήρι, με σαβαγιάρ μουσκεμένα σε χυμό πορτοκαλιού και επάνω την κρέμα. Το γαρνίρουμε με σαντιγύ και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Tante Kiki
14 Comments
No