Κοτόπουλο στο τηγάνι, γρήγορο, νόστιμο αλλά και light .


Μιαν αγάπη στο κοτόπουλο την έχω, και νομίζω ότι φαίνεται (όχι, δεν έχω μετοχές στα κοτόπουλα Μιμίκος, ούτε με πληρώνει για διαφήμιση...) . 
Απλώς, θεωρώ ότι το κρέας του είναι υγιεινό, ελαφρύ, νόστιμο και μαγειρεύεται με χίλιους τρόπους.
Ποτέ, λοιπόν, δεν λέω όχι, σ' ένα πιάτο με το συγκεκριμένο πουλερικό και ειδικά αν είναι και "περιορισμένων θερμίδων" :).
Για να μην σας κρατάω σε αγωνία (μια που δεν υπάρχει κάτι άλλο να μας κάνει ν΄αγωνιούμε στην καθημερινή ζωή μας) σας δίνω τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
3 στηθάκια κοτόπουλου ανοιγμένα και χτυπημένα σαν σνίτσελ
400 γρ μανιτάρια κατεψυγμένα
3 μέτριες ντομάτες, όχι πολύ ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
Αλάτι και Πιπέρι
1 πρέζα σκόνη μουστάρδας
1 πρέζα ρίγανη
Μερικά κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (και το ξερό δεντρολίβανο είναι το ίδιο)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σακουλάκι ρύζι μπασμάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καλύπτουμε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλατοπίπερο, τη σκόνη μουστάρδας, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη, ανακατεύοντάς τα καλά (αν μας φανεί λίγη η μουστάρδα, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω κι άλλη).
Βάζουμε μέσα τα στηθάκια και τα αλευρώνουμε.
Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (για να χωρούν και τα τρία στηθάκια) και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι απ' αυτά. 
Το κοτόπουλο πρέπει να μείνει με ελάχιστο αλεύρι.
Τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του καφέ, νερό. 
Προσοχή: το νερό δεν πρέπει να το ρίξουμε επάνω στο κρέας για να μην "φύγουν" το αλεύρι και τα μπαχαρικά, αλλά μέσα στο τηγάνι.
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 10 λεπτά. 
Στο μεταξύ, βάζουμε το ρύζι να βράσει, ανάλογα με τις οδηγίες που γράφει στη συσκευασία.
Το νερό πρέπει να τελειώσει και το κρέας μας να ροδοκοκκινίσει (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).
Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, γυρίζουμε το κρέας, αλλά χωρίς να το τρυπήσουμε, για να μην χάσει
τα "υγρά" του και γίνει σκληρό και άνοστο.
Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να βράσει και από την άλλη πλευρά, προσθέτοντας 2 φλιτζάνια του καφέ, νερό. Κι αυτή η πλευρά του, πρέπει να ροδοκοκκινήσει.
Το κοτόπουλο είναι έτοιμο και το βγάζουμε σε πιατέλα ή πιάτο.
Ρίχνουμε πάλι 3 κ.σ. λάδι στο ίδιο τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια. 
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του καφέ, νερό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να τελειώσει το νερό.
Αν δούμε ότι το νερό έχει τελειώσει και τα μανιτάρια δεν είναι μαλακά, προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Μόλις μαλακώσουν αφήνουμε το νερό να τελειώσει κι αυτά αρχίζουν να γίνονται σαν τηγανιτά. 
Τα σβήνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι και τα σερβίρουμε στη πιατέλα με το κοτόπουλο και το ρύζι που ήδη είναι έτοιμο.
Τέλος, στο ίδιο τηγάνι (αν χρησιμοποιήσουμε άλλο τηγάνι, απλώς κερδίζουμε χρόνο), βάζουμε και μερικές ροδέλες ντομάτας, αλευρωμένες να σωταριστούν για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε το φαγητό με ένα ωραίο λευκό κρασί.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!
Tante Kiki
6 Comments
No