Πουτίγκα με περισσεύματα κέικ και όχι μόνον!

Χθές ήταν μια περίεργη μέρα. Από το πρωί, όλο και κάτι πήγαινε στραβά. 
Βέβαια, όταν αποφάσισα να κάνω το light κέικ σοκολάτας με βρώμη, που φτιάχνω εδώ και μερικά χρόνια, δεν σκέφτηκα ότι κι αυτό θα μπορούσε να πάει στραβά... 
Επειδή δεν είχα "ψιλή" βρώμη (Fytro) αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το κανονικό μέγεθος της βρώμης. Έλα όμως που αυτό δεν άρεσε στο κέικ μου (τί να κάνουμε, έχει την δική του προσωπικότητα) και έτσι απέτυχε π α τ α γ ω δ ώ ς... δεν είχε καμμία συνοχή αν και η γεύση του ήταν ίδια κι απαράλλαχτη. 
Παρόλα αυτά, να το αποτέλεσμα της αποτυχίας... Μια πολύ νόστιμη και γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ
Τα απομεινάρια ή τα περισσεύματα από ένα μικρό κέικ σοκολάτας.
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.γλ. βανίλια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε σ' αυτό το κέικ, που θέλουμε να ανακυκλώσουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτοντας και τη βανίλια.
Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα τρίμματα του κέικ και αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσουν το υγρό.
Ψήνουμε την πουτίγκα, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε χλιαρή (όχι ότι δεν τρώγεται και σε θερμοκρασία δωματίου) με παγωτό βανίλια (εγώ δεν είχα) και φράουλες ή με κρέμ ανγκλέζ με γεύση βανίλια.
TIPS
* Ανάλογα με το μέγεθος του κέικ, αυξάνουμε ή μειώνουμε την ποσότητα τα αυγά και το γάλα.
* Εάν θέλουμε κάτι ακόμα πιο σοκολατένιο μπορούμε να καλύψουμε την πουτίγκα με γλάσο άσπρης ή μαύρης σοκολάτας.
* Η συγκεκριμένη πουτίγκα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κέικ, με ψωμί μπαγιάτικο ή και τσουρέκι.
* Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πουτίγκα σαν βάση και βάλουμε από πάνω μια ελαφριά κρέμα πορτοκαλιού (χυμός πορτοκάλι, ζάχαρη και κορν φλάουρ).
Τελικά, ακόμη και οι αποτυχίες μπορούν να είναι εποικοδομητικές και αφορμή για να δουλέψει η φαντασία μας!!!
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο (τελικά, η εβδομάδα περνάει πολύ γρήγορα)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!