Πολύχρωμη σαλάτα με κοτόπουλο


Οι φρέσκες πολυσαλάτες είναι ένα πλήρες γεύμα γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες που πλέον έχουν καθιερωθεί σαν κυρίως γεύμα ελαφρύ, νόστιμο, υγιεινό. Ειδικά στη χώρα μας που η Μεσογειακή διατροφή έχει την τιμητική της δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχουμε στο τραπέζι μας ένα τέτοιο πιάτο κάθε εποχή του χρόνου!
Είτε για διατροφή, είτε για ευκολία μια και μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη και την στιγμή που την θέλουμε να πλουτίσουμε τη γεύση της με το dressing, είτε γιατί θέλουμε να κάνουμε αποτοξίνωση η σαλάτα αυτή είναι ιδανική. Εκτός των άλλων είναι και όμορφη, λαχταριστή και γεμάτη χρώματα αλλά επιδέχεται και πολλές παραλλαγές.
Τη σαλάτα αυτή την αγαπώ! Γι αυτό σήμερα σας την προτείνω. Ειδικά μετά από μια Κυριακή που είχαμε κοτόπουλο ψητό ...όλο και κάτι θα περίσσεψε οπότε είναι ακόμα πιο ιδανική! 
Εξάλλου, όσα περισσότερα χρώματα έχει μια σαλάτα τόσο περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έχει... έτσι δεν λένε οι νέες έρευνες για τα πολλά χρώματα στο πιάτο;;Πάμε να τη δούμε...
ΥΛΙΚΑ για την σαλάτα
Μερικά φύλλα σγουρού μαρουλιού
Λάχανο άσπρο κομμένο
Ντομάτα
Καρότο τριμμένο στον τρίφτη
Καλαμπόκι βρασμένο
Πιπεριά κόκκινη
Πιπεριά πράσινη
Κοτόπουλο ψητό ή βραστό σε κύβους
Κίτρινο τυρί καπνιστό ή παρμεζάνα
Για το dressing
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξύδι
Αλατοπίπερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα λαχανικά καλά και τα κόβουμε όπως μας αρέσει (μεγάλα ή μικρά). Προσθέτουμε και το κοτόπουλο σε κύβους.
Τα ανακατεύουμε και αφού ανακατέψουμε καλά την σάλτσα, περιχύνουμε την σαλάτα. 
Τέλος προσθέτουμε και το κίτρινο τυρί τριμμένο στον τρίφτη ή σε κύβους .
Απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας χωρίς ενοχές. Είναι ένα πλήρες γεύμα που μας βοηθάει να διατηρήσουμε την "γραμμή" μας με υγιεινό τρόπο και μας χορταίνει.
Tante Kiki
1 Comments
No