Τούρτα μπισκότου σε... χρόνο ρεκόρ


Είναι κάποιες φορές που το μόνο που δεν έχεις κατά νου είναι να φτιάξεις γλυκό. Θες γιατί είσαι σε διατροφή, θες γιατί έχεις άλλα στο μυαλό σου, θες γιατί βαριέσαι... ένα είναι σίγουρο ...το να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις γλυκό σου φαίνεται βουνό! Μια τέτοια φάση περνούσα την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι που... μια μικρή κυρία άρχισε να μου ζητάει ένα γλυκό με μπισκότα και σοκολάτα! 
"Μήπως ένα μπισκοτάκι με σοκολάτα;;;" έπεσε στο τραπέζι η αντιπρόταση της βαρεμάρας! "Όχι και ξανά όχι!" Θέλω σαν την άλλη την τούρτα ...ας μην είναι κανονική τούρτα (όπου κανονική βλέπε σιροπιασμένο παντεσπάνι και κρέμες) ας είναι κάτι άλλο αλλά θέλω!! Έλαααα, δεν έχεις μάθημα, μπορείς να την φτιάξεις!" 
Τί να πεις τώρα; Μπορείς να αρνηθείς;; Κι αν αρνηθείς δεν θα έχεις τύψεις; Εδώ ξέρει το πρόγραμμά σου ...έτσι για να μην μπορείς να ...ξεφύγεις κι εσύ να πεις όχι;;;; Ούτε που να το σκέφτεσαι!! 
Τότε είναι που ψάχνεις το ντουλάπι με τις προμήθειες γιατί το να πας και στο μάρκετ να ψωνίσεις... παραπάει!! Ο νους τρέχει, η φαντασία καλπάζει, το ντουλάπι ανοίγει πρόθυμο να σου αποκαλύψει τα πολύτιμα μυστικά του κι εσύ βρίσκεις την ευκαιρία και σκαρφίζεσαι κάτι γρήγορο που, ωστόσο, μπορεί να ονομαστεί "τούρτα"!
Μερικά μπισκότα petit beurre, σαντιγύ, σοκολάτα και λίγο βούτυρο θα κάνουν την δουλειά μας μια χαρά. Ο χρόνος που χρειαζόμαστε; Όχι περισσότερο από 20 λεπτά και η τούρτα είναι ήδη σε πιατέλα στο ψυγείο και, είναι σίγουρο... σου θυμίζει παλιότερες εποχές, τότε που η μαμά, η γιαγιά, η θεία έφτιαχναν κάτι τέτοια γλυκά κι εσύ τα ...σνόμπαρες!
Έτσι, λοιπόν... και τώρα έχεις μπροστά σου μια τέτοια "τουρτίτσα μπισκότου" σε χρόνο ρεκόρ για όσους θέλουν κάτι γρήγορο κι απλό αλλά νόστιμο!! Και όχι... δεν αξίζουν την περιφρόνηση όπως πίστευες παλιά που εντυπωσιαζόσουν μόνον από γλυκά με ... ηχηρή εμφάνιση!! Πάμε τώρα να την φτιάξουμε για να πειστείς ακόμα περισσότερο και για την ευκολία της αλλά και για την νοστιμιά της!!
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουτί σαντιγύ (σε σκόνη)σοκολάτας + 200 ml φρέσκο γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί μπισκότα petit-beurre
Για τα μπισκότα
  • 2/3  φλ.τσ. φρέσκο γάλα
Για το γαρνίρισμα
  • 1 κουτί σαντιγύ (σε σκόνη) + 200 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια ή 1 βανιλίνη
  • λίγη τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας ή αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα, χωρίς λιπαρή ύλη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο, το κακάο και το μέλι.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (εκτός ψυγείου).
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε την σαντιγύ σοκολάτας με το γάλα και χτυπάμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ημίρρευστο (σαν γιαούρτι).
  • Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου με την σοκολάτα, το μέλι και το κακάο.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα (περίπου για 2-3 λεπτά).
Συνθέτουμε την τούρτα
  • Σε μια πιατέλα, βάζουμε ένα τετράγωνο τσέρκι (και χωρίς καθόλου τσέρκι, όμως, δεν έχει πρόβλημα).
  • Βουτάμε γρήγορα ένα ένα έξι μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στην πιατέλα.
  • Από πάνω βάζουμε μια στρώση με το 1/3 από την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με άλλα έξι μπισκότα και με ακόμα 1/3 σοκολατένιας κρέμας. 
  • Στρώνουμε τα τελευταία 6 μπισκότα και την τελευταία δόση από την σοκολατένια κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα για το γαρνίρισμα
  • Χτυπάμε την σαντιγύ με το γάλα και την βανίλια.
  • Απλώνουμε την μισή (ή όλη) επάνω στην ήδη κρύα σοκολατένια κρέμα και γαρνίρουμε με τρούφα, ξύσμα σοκολάτας ή αμύγδαλα φιλέ.
TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σαντιγύ σε σκόνη και στις δύο κρέμες με 500 γρ. κρέμα γάλακτος από την οποία θα κρατήσουμε το 1/3 για να κάνουμε την λευκή σαντιγύ για το γαρνίρισμα της τούρτας και την υπόλοιπη θα την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε την κρέμα σοκολάτας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην μεσαία στρώση σοκολατένιας κρέμας και βυσσινάκια για να έχουμε μια τουρτίτσα που να έχει μια φρουτένια γλύκα.
Tante Kiki
24 Comments
No