Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με κουραμπιέδες κι ένα Giveaway


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Ας ξεκινήσουμε γλυκά τούτη την εβδομάδα για δύο λόγους. Πρώτα πρώτα κάνοντας μια γλυκιά αρχή αισθάνεσαι καλύτερα... έτσι δεν είναι; Εεε, ας το κάνουμε, λοιπόν, για να έχουμε την ελπίδα ότι θα κυλήσει όμορφα και η εβδομάδα!
Έπειτα, δυο μέρες πριν το αγαπημένο μου μπλογκοσπιτάκι είχε... γενέθλια και μάλιστα έκλεινε, αισίως, τα 6 του χρόνια!!!! 
Πώς να πω ότι όταν πάτησα το κουμπάκι για να εμφανιστεί η πρώτη συνταγή περίμενα κάτι τέτοιο; Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι ούτε που το είχα διανοηθεί ότι θα αυτό το μπλογκοσπιτάκι θα ήταν ανοιχτό για τόσα χρόνια, ότι θα είχε τόσους φίλους και αναγνώστες κι ότι θα μου έδινε τόση χαρά και ικανοποίηση αλλά κι ότι θα με βοηθούσε, σαν άλλον ψυχαναλυτής, σε δύσκολες στιγμές! 
Και μπορεί να μην το περίμενα αλλά έγινε! Αυτή, εξάλλου, είναι και η ομορφιά... βαδίζεις σιγά - σιγά... χωρίς να ξέρεις πού ακριβώς θα φτάσεις, απλά απολαμβάνεις την διαδρομή! 
Θα ήθελα, λοιπόν, μ' αυτή την υπέροχη σοκολατονοστιμιά να σας κεράσω και να σας ευχαριστήσω για τις επισκέψεις, τα σχόλια και την αγάπη σας όλα τούτα τα χρόνια και να σας υποσχεθώ ότι θα συνεχίσω να σας δίνω νοστιμιές και ιδέες για μια ...νόστιμη ζωή! Να ξέρετε ότι έχετε την αγάπη μου μια και όλα αυτά τα χρόνια σας νιώθω σαν τους καλύτερούς μου φίλους!
Γι αυτό και δύο δωράκια - έκπληξη περιμένουν να συναντήσουν 2 τυχερούς. Αφήνοντας το σχόλιό σας κάτω από την σημερινή ανάρτηση και κάνοντας like ΕΔΩ και αίτημα φιλίας (αν δεν είμαστε ήδη φίλοι) ΕΔΩ  μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή που θα μπει η νέα συνταγούλα, μπαίνετε στην κλήρωση! 
Πάμε τώρα στην σοκολατονοστιμιά που βοήθησε να ανακυκλώσω την τελευταία δόση κουραμπιέδων που υπήρχαν στο σπίτι; Μια τούρτα-μπόμπα γεμάτη βελούδινη κρέμα σοκολάτας που ταίριαζε απόλυτα με τους θρυμματισμένους κουραμπιέδες αλλά και την μαρμελάδα φράουλα που έκρυβε η καρδιά της. Θεσπέσιο γλυκοσύνολο με την σοκολατένια κρέμα να έχει την αρωματική πινελιά του μοσχάτου κρασιού και την μαρμελάδα φράουλα να φέρνει στον ουρανίσκο ανοιξιάτικη φρουτένια γεύση ενώ οι αμυγδαλένιοι κουραμπιέδες χάριζαν την γήινη  νοστιμιά του αγαπημένου ξηρού καρπού αφήνοντας απόηχο Χριστουγέννων!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κουραμπιέδες, χονδροσπασμένους ή θρυμματισμένους
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή πορτοκάλι)
Για την σοκολατένια κρέμα
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό, σε κομμάτια
60 γρ. άχνη
60 γρ. μέλι
20 γρ. κακάο
125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
2 αυγά μεγάλα 
1 βανίλια
100 ml μοσχάτο κρασί  "Λήμνος"  (ή χυμό πορτοκαλιού ή νερό)
Για την ganache
100 ml γάλα φρέσκο
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την σοκολατένια κρέμα
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάζουμε τα αυγά με την άχνη, το μέλι και την βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί και το ανακατεύουμε με (αυγοδάρτη) ή με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δούμε ότι το μείγμα έγινε σαν κρέμα κι έχει πήξει ελαφρώς.
Εάν έχουμε θερμόμετρο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου για να αποστειρωθούν τα αυγά.
Σβήνοντας την εστία, συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρασί, το κακάο και την κομμένη κουβερτούρα.
Κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί, αφήνουμε για λίγο το μείγμα και μετά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε την κρέμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί, με έναν αυγοδάρτη (σύρμα) και όχι με το μίξερ γιατί αν γίνει πολύ αφράτο θα αλλάξει η υφή του και θα μοιάζει περισσότερο με μους.
Μόλις η κρέμα ομογενοποιηθεί καλά, την αφήνουμε στην άκρη και...
Ετοιμάζουμε την τούρτα
Καλύπτουμε ένα μεταλλικό μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε μια στρώση από τους κουραμπιέδες.
Προσθέτουμε κρέμα και πιέζουμε λίγο με το κουτάλι έτσι ώστε να "κολλήσουν" οι κουραμπιέδες και να κόβεται εύκολα το γλυκό.
Συνεχίζουμε, απλώνοντας μια στρώση με μαρμελάδα και επαναλαμβάνουμε κουραμπιέδες- κρέμα-μαρμελάδα - κουραμπιέδες και κρέμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα άλλο κομμάτι διαφανούς μεμβράνης και όχι μ' αυτή που προεξέχει για να μπορέσουμε να βγάλουμε εύκολα το γλυκό από το μπολ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για μια νύχτα.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, το ξεφορμάρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και...
Ετοιμάζουμε την ganache για να το γαρνίρουμε
Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι.
Προσθέτουμε την κομμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει πριν ανακατέψουμε το μείγμα για να γίνει ομοιογενές.
Περιχύνουμε προσεκτικά το γλυκό μας με την γκανάς και το στολίζουμε με λίγα τρίμματα κουραμπιέδων.

         ΚΑΛΗ & ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ σας εύχομαι!! 💗💛
Tante Kiki
38 Comments
No