Πρωτοχρονιά 2016 και το γιορτινό τραπέζι


Καλημέρα και χρόνια πολλά! 
Τραπέζι ή μπουφές για την Πρωτοχρονιά; Τί είναι προτιμότερο αλλά και πιο εύκολο; Η επιλογή είναι δική σας ανάλογα με το ποιούς θα καλέσετε και τί επιθυμείτε. Και τα δύο μπορούν να γίνουν εύκολα αλλά και δύσκολα, οικονομικά ή ακριβά. Ένα είναι πάντως σίγουρο... ότι με απλές, καθημερινές και οικονομικές πρώτες ύλες μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα γιορτινό μενού άκρως "γκουρμέ" γιατί γκουρμέ σημαίνει καλομαγειρεμένα πιάτα, με αγνές πρώτες ύλες και δημιουργικές πινελιές.
Αρχίζοντας, να ρωτήσω... εσείς την ετοιμάσατε την Βασιλόπιτα; Προσωπικά δεν την έφτιαξα ακόμα κι αν κι εσείς είστε στην ίδια φάση δείτε μερικές προτάσεις...
Παραδοσιακή πολίτικη βασιλόπιτα (σαν τσουρέκι)
Βασιλόπιτα - κέικ με ξερά φρούτα και μοναδικά αρώματα
Ας δούμε όμως μερικές προτάσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινώντας από μια νόστιμη σούπα που είναι ό,τι καλύτερο για το κρύο των ημερών.

Συνεχίζοντας με μια πίτα ή τάρτα όπως...
Κι αν θέλετε μερικά ακόμα μεζεδάκια γιατί όχι...


Για κυρίως πιάτο η Πρωτοχρονιά ζητάει χοιρινό έτσι σας έχω 

Χοιρινό κότσι μπραιζέ στη γάστρα



Κι αν δεν θέλετε χοιρινό γιατί όχι...

Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει το γλυκό. Τί θα λέγατε για ...
Σας εύχομαι να περάσετε μια χαρούμενη, ήρεμη και γεμάτη νοστιμιές Πρωτοχρονιά με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας! Και με το καλό ο Νέος Χρόνος 2017!

Tante Kiki
11 Comments
No