Προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2016


Καλημέρα!! Μιαν ανάσα πριν τα Χριστούγεννα κι αναρωτιέμαι ...τί θυμόμαστε από τα "μαγικά" Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων; 
Προσωπικά, θυμάμαι το άνοιγμα των πακέτων με τα στολίδια που βάζαμε στο "ελατάκι" μας κι έπειτα την ατμόσφαιρα γεμάτη μοσχοβολιές, άχνη, κανέλα, μέλι, γαρίφαλο αλλά και γέμιση για το κοτόπουλο. Θυμάμαι τις κατσαρόλες και τον φούρνο που είχαν την τιμητική τους κι έπαιρναν φωτιά, τον πάγκο της κουζίνας γεμάτο από χίλια δυο καλούδια, την ατμόσφαιρα προσμονής για το οικογενειακό τραπέζι παρέα με γιαγιά, παππού, θείους, θείες, ξαδέρφια. Κι έπειτα... την μέρα της γιορτής... το άρωμα απ' όλα εκείνα τα ιδιαίτερα φαγητά, το στρωμένο τραπέζι, το κοτόπουλο που φτιάχναμε εμείς και την γαλοπούλα που έφτιαχναν η θεία μου, τον μπακλαβά, τις δίπλες, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα γέλια, τις κουβέντες, την αγάπη να είναι διάχυτη παντού! 
Τελικά, η κάθε γιορτή έχει την γεύση της. Το κάθε πιάτο, γλυκό ή αλμυρό, αλλά κι όλα μαζί φτιάχνουν την ατμόσφαιρα της κάθε γιορτής ειδικά όταν κρατάμε τις παραδόσεις. Τί καλύτερο από τα παραδοσιακά φαγητά των ημερών με κάποιες πινελιές μοντέρνες ...έτσι για ποικιλία; 
Αυτά προσπάθησα να "μαζέψω" κι εφέτος, έτσι ώστε να έχετε κάποιες προτάσεις για να σχεδιάσετε κι εσείς ένα όμορφο και οικονομικό τραπέζι τις μέρες τούτες. 
🎄🎄Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι, καλά να περάσετε και να θυμάστε ...όλα με μέτρο... το ίδιο και το φαγητό!
Κι όταν πάμε στο μάρκετ για να ψωνίσουμε με την λίστα μας... ας μην ξεχάσουμε το καλάθι για όσους υποφέρουν... ας προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και κυρίως αγάπη γιατί Χριστούγεννα σημαίνει νοστιμιές αλλά κυρίως αγάπη κι ελπίδα για όλους!! 
🎄🎄🎄🎄Πάμε όμως στις προτάσεις που σας έχω ετοιμάσει;;;;
ή Κοτόσουπα βελουτέ για μια πιο κλασσική λύση
Σμυρνέικο πιλάφι για όσους δεν θέλουν γέμιση...
Σαλάτα με καρότο, ρόκα και πορτοκάλι
΄
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευγενία και την Ευαγγελία του υπέροχου "Κορίτσια από σπίτι" για τις υπέροχες πιάστρες που κέρδισα στον διαγωνισμό τους. Ευγενία μου κάνεις καταπληκτική δουλειά!!!









Tante Kiki
13 Comments
No