Cupcakes με μπανάνα & σοκολάτα


Καλημέρα, καλημέρα! Γιορτή σήμερα και αύριο και θα ήθελα να στείλω τα δικά μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν. Κατερίνες, Κάτιες, Κατίνες για σήμερα. Στέλλες, Στέλιοι για αύριο. Να είστε καλά και του χρόνου με υγεία!!
Η περίοδος των γιορτών κατέφτασε και ξέρεις πού είναι το τέλος αυτού του γιορτινού δρόμου... έτσι δεν είναι; Φυσικά τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια, του Άη Γιάννη! Ένας γιορτινός δρόμος που με κάνει να ανυπομονώ κάθε μέρα όλο και περισσότερο! Και ναι... εφέτος μετά από καιρό με έχει, ήδη, κυριεύσει η Xmas mood!! Η οθόνη του υπολογιστή έχει πάρει φωτιά! Οι Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες διαδέχονται η μια την άλλη, θέλω να κάνω καμιά δεκαριά λικέρ, ετοιμάζω δωράκια φαγώσιμα για γνωστούς και φίλους!
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν στιγμές που προσγειώνομαι στο σήμερα! Το φθινοπωρινό σήμερα, με τις συννεφιασμένες, γκριζωπές μέρες, τα κιτρινοκόκκινα φύλλα να προσγειώνονται στο έδαφος και το κρύο (εντάξει όχι πολύ) να μας θυμίζει την εποχή και τον ερχομό του χειμώνα! Μ' αρέσει όμως! Είναι ωραία η εναλλαγή των εποχών και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αυτές... ίσως γιατί θα ήταν ...βαρετά, δεν συμφωνείς κι εσύ; Νομίζω πώς ναι! Όλο τον χρόνο καλοκαίρι ή όλο τον χρόνο άνοιξη ή φθινόπωρο! Μμμμ! Ξαναλέω δεν θα μου άρεσε!
Τώρα όμως... φθινόπωρο στο τέλος του, λαχανικά και φρούτα της εποχής στα καλύτερά τους κι ένα μικρό, ολοστρόγγυλο κεκάκι δίπλα στο αχνιστό τσάι ή στον ζεστό ελληνικό (κατά προτίμηση) καφέ είναι ό,τι καλύτερο! Αυτό το κεκάκι έρχομαι σήμερα να σας κεράσω. Μικρό, αφράτο, μπανανένιο, μοσχοβολιστό, με στίγματα σοκολάτας, αχνισμένο με άχνη και κανέλα ή μεταλλαγμένο σε cupcake με ένα ωραιότατο, λαχταριστό βουναλάκι από κρέμα σοκολάτα που, όταν την πλησιάσεις, αναδύει ένα υπέροχο άρωμα κανέλας. Αυτό το κεκάκι-cupcake ταιριάζει στην εποχή! Σου φτιάχνει τη διάθεση, σε χορταίνει και σε γλυκαίνει σε κάθε του μπουκιά! Εξάλλου, γι αυτό το έφτιαξα! Για να σε κεράσω και να σε γλυκάνω... να σε κάνω να ξεχάσεις τα προβλήματα και να ονειρευτείς τα Χριστούγεννα που έρχονται! Τί λες... θέλεις ένα;; 
ΥΛΙΚΑ  για 12-16 κομμάτια
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες με το πηρούνι
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
65 γρ, καστανή ζάχαρη
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα (L)
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
165 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
80 ml αριάνι
1 βανίλια 
1 πρέζα αλάτι
1/3 κ.γλ. κανέλα
Βουτυρόκρεμα επικάλυψης
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
3 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
2-3 κ.σ. νερό (ή κονιάκ)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, τα δύο είδη ζάχαρης, την βανίλια και την κανέλα.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αφράτο και ομογενοποιημένο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις, το αριάνι και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
Τέλος, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος.
Ισομοιράζουμε σε θηκάκια και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν και είτε τα πασπαλίζουμε με άχνη είτε ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα και τα στολίζουμε.
Ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα
Βάζουμε το βούτυρο με την μισή άχνη και το μισό κακάο, την βανίλια και την κανέλα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε σιγανή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη, το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και, αν χρειάζεται, το νερό.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη βουτυρόκρεμα.
Σας εύχομαι ένα ήρεμο και νόστιμο Σαββατοκύριακο! 🙋
Πηγή: Παραλλαγή συνταγής από ΕΔΩ
Tante Kiki
6 Comments
No