Κόκκινες ντοματοπιπεριές ...πίτσα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 
Ντοματοπιπεριές, για να πω την αλήθεια, δεν είχα ξαναδεί! Όταν τις αντίκρυσα σε έναν πάγκο στη λαϊκή το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι είναι κάποια καινούργια ποικιλία και πλησίασα γεμάτη απορία τον παραγωγό που τις πουλούσε. "Πήρατε και την προηγούμενη εβδομάδα;" άκουσα να με ρωτάει. "Όχι, την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχα έρθει!" "Όσοι αγόρασαν την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν αμέσως αυτή την φορά για να προλάβουν!" μου ξανάπε γεμάτος περηφάνεια και σιγουριά για το προϊόν που πουλούσε.
"Θα μου βάλετε μερικές ή να διαλέξω;" "Μπορείτε να διαλέξετε" μου απαντάει και μου δίνει μια σακούλα! "Πώς θα τις φτιάξετε;" ήταν η επόμενη ερώτηση. "Θα τις γεμίσω με πλιγούρι, μανιτάρια και μαϊντανό" του ανταπάντησα έτοιμη και σίγουρη για το τί θα φτιάξω;; "Να σας πω, πώς τις φτιάχνω εγώ;" με ρώτησε κι άλλο που δεν ήθελα. "Φυσικά" του απάντησα χωρίς δεύτερη σκέψη! "Σαν πίτσα" μου είπε και μου εξήγησε τη πιο απλή αλλά και πιο νόστιμη συνταγή του που, εδώ που τα λέμε, ούτε που θα περνούσε από το μυαλό μου!!! "Ίδια η γεύση της πίτσας" με διαβεβαίωσε θαρρείς κι από ένστικτο ήξερε την αγάπη μου για την γεύση της πίτσας. 
Η συνταγή του άγνωστου παραγωγού ακολουθήθηκε κατά γράμμα και τα λόγια του εκτός από σαφή ήταν και ακριβή... οι πιπεριές είχαν τη γεύση μιας νοστιμότατης πίτσας (με αυγό που ήταν δική μου προσθήκη αλλά και χωρίς αυγό που ήταν η δική του συνταγή). Αν τις βρείτε αυτές τις γλυκύτατες και λεπτόφλουδες πιπεριές μην τις προσπεράσετε... και φτιάξτε τις γεμιστές... θα εντυπωσιαστείτε από τη νοστιμιά τους!!
ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα
6 ντοματοπιπεριές μέτριες προς μεγάλες
8 φέτες  μπέικον (ή ζαμπόν)
10 φέτες τυρί γκούντα ή κασέρι
350 γρ. μανιτάρια άσπρα
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
120 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι - Ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Ψιλοκόβουμε το γκούντα και το μπέικον (ή το ζαμπόν) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε με λίγο νερό να "σοταριστούν" μέχρι να μαραθούν.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Μόλις ετοιμαστούν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με το τυρί (γκούντα) και το μπέικον.
Προσθέτουμε και τα δύο αυγά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι οι πιπεριές έχουν ψηθεί.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού και σερβίρουμε.

6 σχόλια:

  1. Κρίμα να μην τις έχω δει αυτές τις πιπεριές, με το που είδα την πρότασή σου (και του παραγωγού, να μην ξεχνιόμαστε) ενθουσιάστηκα! Θα έχω το νου μου πάντως μήπως και τις πετύχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου είναι άγνωστες
    αλλά πιστεύω πως θα είναι
    γευστικότατες!!!!

    Καλή εβδομάδα Κική μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κική μου, καλή εβδομάδα! Οι πιπεριές δείχνουν πολύ νόστιμες, δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ αυτό το είδος... :( Θα δοκιμάσω τη συνταγή με κανονικές πιπεριές...Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ντοματοπιπεριές !!!! τη αλλο θα ακούσουμε ???
    φαινετε νοστιμο ...καλή εβδομαδα Κικη μου
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε που έχω ξανακούσει για τις ντοματοπιπεριές!! Και τι θα κάνουμε τώρα που μας άνοιξες την όρεξη και δεν ξέρουμε πού θα τις βρούμε...
    Τέλεια συνταγή!!!!
    Καλή βδομάδα!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς, αλλά τώρα που μας το έμαθες θα το έχω υπόψη μου :)
    Με αυτή τη γέμιση οι πιπεριές θα είναι φανταστικές!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!