Γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνου για κρεατικά


Καλημέρα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι και ελπίζω να είναι καλύτερη από την προηγούμενη για μένα!
Τον τελευταίο καιρό μου συμβαίνουν περίεργα πράγματα! Ανάμεσα σε πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης στιγμής... μου συνέβη και το εξής: όταν ετοίμαζα τα υλικά για την σάλτσα αλλά και την ίδια την σάλτσα που σας παρουσιάζω σήμερα, έβγαζα, όπως πάντα, φωτογραφίες των υλικών και της διαδικασίας. Ήσυχη ότι όλα είναι εντάξει... έφτιαξα την σάλτσα, έψησα τις πανσέτες, σερβίρισα και φάγαμε!! Κατά το απογευματάκι ανοίγω την φωτογραφική μηχανή μου για να "περάσω" τις φωτογραφίες στον υπολογιστή αλλά... ποιές φωτογραφίες; Η μηχανή μου μάλλον είχε αλτσχάιμερ και είχε ξεχάσει ότι όταν πατάμε το ειδικό ...κουμπάκι κάτι κάνει και η ίδια και βγαίνουν αυτό που λέμε ...φωτογραφίες. "Δεν μπορεί" σκέφτομαι... πλάκα μου κάνει!!! Ναι, ναι... άρχισα να παραμιλώ και να μιλάω με τη μηχανή!!!!! Αλλά τίποτα... ανάλγητη και εντελώς απαθής ... η "γαϊδούρα" η φωτογραφική! Βρε την καλοπιάνω, βρε της λέω γλυκόλογα, βρε την απειλώ, βρε την παρακαλώ... τίποτα!! Ανένδοτη!! Φωτογραφίες γιοκ!!!! "Τις πήρε το ...εύρηκα" (θυμάστε την αντίστοιχη διαφήμιση;;)!!



Μετά απ΄αυτό το σοκ και ανεξήγητο φαινόμενο, τα πράγματα κύλησα πιο ομαλά αν κι εγώ... χρειάστηκε να ξαναβγάλω τις δύο εναπομείνασες πανσέτες και την σάλτσα που είχε περισσέψει για να βγάλω μερικές φωτογραφίες! Κι από δω και μετά... απέσυρα την ψήφο εμπιστοσύνης στην μηχανή μου και, τώρα πια, μόλις βγάλω μια φωτογραφία ...ανοίγω να την δω για να είμαι σίγουρη!!! Βέβαια, η σάλτσα θα ξαναφτιαχτεί γιατί είναι πεντανόστιμη κι έτσι οι φωτογραφίες θα συμπληρωθούν γιατί θα ...σκάσω! Μέχρι τότε... εν αναμονή αλλά αφού δοκιμάσετε την σάλτσα... έτσι;;; 

                                                      

ΥΛΙΚΑ
για 1 μπολ 

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 δαμάσκηνα ώριμα, πλυμμένα με την φλούδα τους
  • 8 - 10 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 150 ml μηλόξιδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (έτοιμη)
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι και το βάζουμε να σοταριστεί με το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε τα δαμάσκηνα ξερά και φρέσκα στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, την ζάχαρη, το μπαχάρι, την μουστάρδα, το μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη.
  4. Σερβίρουμε τη σάλτσα αυτή με κρεατικά, πουλερικά ή τυριά.

Tante Kiki
5 Comments
No