Νηστίσιμο, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ...4 υλικά!


Νηστίσιμο, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ...3 υλικά!

Καλησπέρα και καλό μήνα! Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού κι ο μήνας με την πιο σημαντική γιορτή, την γιορτή της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο! 
Η νηστεία άρχισε αλλά πέρα απ' αυτό ένα δροσερό, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ελάχιστο μέλι και φυτικό γάλα νομίζω πώς είναι πάντα καλοδεχούμενο! Μας χαρίζει νοστιμιά και δροσιά και μάλιστα χωρίς λακτόζη και με λίγες θερμίδες! 

Νηστίσιμο, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ...3 υλικά!

Ένα vintage ρυζόγαλο που, αφού το γευθείς, είναι αδύνατον να το αποχωριστείς!! Νοστιμιά και υγεία ταυτόχρονα με μόνον 4 υλικά!!!
Κάθε κουταλιά και μια ιδιαίτερη απόλαυση για τον ουρανίσκο αλλά και το νου! Το μόνο που χρειάζεται είναι να του αφιερώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί μια και δεν χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο για να το βοηθήσουμε να πήξει με άλλα λόγια ένα καταπληκτικό σνακ στην πιο απλή και παραδοσιακή του μορφή όπως τότε... παλιά... που η γιαγιά μην έχοντας γάλα κακάο (με κανονικό γάλα βέβαια) έβαζε μέσα στο ρυζόγαλο που έβραζε μια κουταλίτσα κακάο και το έκανε να φαντάζει θεϊκό στα παιδικά μου μάτια!!! 
Μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για την ευκολία και τη νοστιμιά του αλλά και για την δύναμη των γευστικών αναμνήσεων. 

Νηστίσιμο, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ...3 υλικά!

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 700 ml σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μέλι (ή maple sirop)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με 350 ml χλιαρό νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να τελειώσει το νερό.
  2. Ύστερα, προσθέτουμε στο ρύζι, το σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου, την κουβερτούρα και το μέλι.
  3. Αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει, μέχρι να έχουμε ένα ρυζόγαλο παχύρρευστο και χυλωμένο με ρύζι που είναι μαλακό(το δοκιμάζουμε για να δούμε εάν είναι όπως το θέλουμε). 
  4. Αν θέλουμε το ρύζι πιο μαλακό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου ή νερό.
  5. Μόλις το ρυζόγαλο ετοιμαστεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε 4 μπολάκια.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα ή, προαιρετικά, με αμύγδαλα φιλέ.
Νηστίσιμο, σοκολατένιο ρυζόγαλο με ...3 υλικά!

Tante Kiki
16 Comments
No